Senem Tüfekcioğlu ile Pratik Ev Permakültürü (PEP) Kursu
Tarih:
02 Kasım 2013
Yer:
Halka Sanat, İstanbul
Pratik Ev Permakültürü (PEP) kursunda tüketici olarak daha bilinçli seçimler yapmanızı sağlayacak tüm bilgileri bir araya topladık…
Bundan böyle yaptığınız alışverişlerde, paranızın karşılığında evinize aslında ne götürüyor olduğunuzun bilincinde olacaksınız.
Unutmayın, her birimizin tüketici olarak bir ürünün raflarda kalıp kalmaması konusunda oy hakkı var! Neye oy verdiğimizi bildiğimiz sürece güç bizdedir ve eğer biz istersek tüm o raflar kaçınılmaz olarak sağlıklı alternatiflerle dolar.
---o---
Pratik Ev Permakültürü (PEP) kursunda, Permakültür Etikleri, Tasarım İlkeleri ve bunların bir şehir ortamında ne şekilde kullanılabileceğini öğreneceğiz. İki gün süren kurs sırasında, şehir hayatımızda iç içe olduğumuz tüketim maddelerini yakından tanıyacağız ve alternatif çözümlerden bahsedeceğiz. Permakültür yaklaşımının şehir hayatındaki pratik uygulamalarına örnekler görecek ve edindiğimiz bu yeni bilgiler ışığında kendi evimizde nasıl bir değişim yaratabileceğimizin farkına varacağız.
Atölye çalışmasının içeriğinden bazı konular:
Permakültür Etikleri ve Tasarım İlkeleri
Doğal mı Organik mi?
Toprak ve önemi
Sağlıklı gıda için sağlıklı tohumlar
Tükettiklerimizin içinde neler var?
Bilinçli tüketim için bilinçli seçimler yapmak
Kimyasal kirleticiler
Pratik ve Alternatif Tarifler
Ev tipi pratik permakültür uygulamaları
Teras, Balkon, Pencere Önü Bahçeleri
Permakültür ile topluluk oluşturma; Mahalle Bahçeleri
Kayıt ve rezervasyon:
Kurs en az 6, en fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleşecektir.
Son kayıt tarihi 1 Kasım’dır. Rezervasyonların kesinleşmesi için bu tarihe kadar ön ödemenin yapılmış olması gerekmektedir. Ön ödeme olarak 100 TL alınacaktır. Geri kalanı etkinlik sırasında nakit veya havale yoluyla ödenecektir.
Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderilmesi ve ya http://permacultureturkey.org/kayit-kasim-pep-2013/ adresinden form doldurulmasi rica olunur.
Senem Tüfekcioğlu kimdir?
İ.Ü. Orman Fakültesi’nden Peyzaj Mimarı olarak mezun oluyor ama sektörün gidişatı içine sinmediğinden bir türlü mesleğini yapamıyor. Henüz küçücükken köy çocuklarıyla birlikte kestane, böğürtlen, kuzukulağı topladığı günleri hatırlayıp hayıflanırken, birdenbire şansı dönüyor ve permakültürle tanışıyor. Bill Mollison ve Geoff Lawton’dan aldığı PDC kursundan sonra Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’yle birlikte çalışmaya başlıyor. 2011 yılında Ürdün’de gerçekleşen Uluslararası Permakültür Konferansı’na (IPC Jordan 2011) katılarak farklı coğrafyalarda çalışan permakültür tasarımcılarıyla deneyim paylaşımında bulunuyor. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi ile birlikte; 2011 ve 2012 yıllarında “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” organizasyon komitesinde görev alıyor. 2013 Mayıs ayında “Permakültürle Yaz Bostanı: Mandala Bahçesi” isimli uygulamalı bir kurs veriyor.
İstanbul’da oturuyor, kendi küçük balkon bahçesini oluşturmaya çalışıyor. Yaşamlarımızı sürdürülebilir hale getirmek için şehirden kaçmaya gerek olmadığını düşünüyor ve kendilerine seçim şansı verilse şehir insanlarının da kollarını sıvamaktan çekinmeyeceğine inanıyor.
Etkinliğin facebook sayfasına ulaşmak için tıklayınız.