YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2024

TSKB'nin Sürdürülebilirlik Atölyesi 12’nci kez düzenlendi

  • TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden 23 üniversite öğrencisi katıldı.

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) gelenekselleşen Sürdürülebilirlik Atölyesi bu yıl 12’nci kez düzenlendi. TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden 23 üniversite öğrencisi katıldı. TSKB’nin açıklamasına göre, 7 üniversiteden 9 ayrı bölümden öğrencilerin katıldığı organizasyonda, öğrenciler, özel sektörden alanında uzman katılımcılarla buluştu. Atölye kapsamında hayata geçirilen vaka çalışmalarıyla karbon emisyonlarını düşürerek, regülasyonlara uyulması amacıyla yatırım alternatiflerinin teknolojik uygunluk seviyelerinde de dikkate alarak en optimal ve faydalı aksiyon planlarının oluşturulması hedeflendi. Ayrıca firmanın yatırımlarının finansmanı için izleyebileceği yolların belirlenmesi süreçlerinin öğrenciler tarafından özümsenmesi amaçlandı.

    Banka yöneticileri uzmanlıklarını öğrencilerle paylaştı
    Katılımcıların yatırımları, çevresel ve sosyal ana hedefler doğrultusunda gözeterek değerlendirdiği vaka çalışmalarında, sosyal kapsayıcılık ilkesi ile yatırımların toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın istihdamı temalarıyla örtüşmeleri hedeflendi. Bunun yanı sıra; düzenlenen sürdürülebilirlik atölyesinde risk ve fırsat analizi kapsamında, Çevresel Sosyal Yönetişim (ÇSY) değerlendirmesi ve yatırımlara ilişkin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) analizi de yapılarak çok boyutlu bir çalışma gerçekleştirildi. TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi'nde, banka yöneticileri sahip oldukları derin uzmanlığı öğrencilerle paylaşırken, öğrenciler de ele aldıkları konuları çevresel ve sosyal başlıkları içerecek şekilde bütünsel bir bakış açısıyla inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca Bankanın 'Geleceğe Ortak Ol' isimli dijital eğitim ve gelişim platformunda yer alan 'Sürdürülebilirlik Gelişim Yolculuğu' sertifika programına katılma şansı yakaladı.

    İklim kaynaklı riskler özel sektörün faaliyetlerini etkiliyor
    Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Esra Yüksel Acı, bankanın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Yönetimi departman müdürü Çağla Eker Altınkulp ile Kıdemli Danışman Ersin Türkmen jüri üyesi olarak yer aldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Özlem Bağdatlı, 2012'den beri geleceğin yöneticileriyle öğretim üyelerini ve özel sektör temsilcilerini buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bağdatlı, sürdürülebilirlik alanında, öğrencilere yönelik ilk okuryazarlık programı olan atölyelerinin 12'ncisini tamamladıklarını ifade etti. İklim kaynaklı risklerin özel sektörün faaliyetlerini ve planlarını önemli derecede etkilediği bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Bağdatlı, dünyanın karşı karşıya olduğu ekosistem krizine karşı banka olarak sürdürülebilir gelecek için nitelikli kalkınma vizyonu ile çalışmalarını günden güne büyütürken bireysel farkındalığı artıracak çalışmalara da destek olduklarına dikkat çekti.

    “Son derece besleyici ve keyifli bir atölye deneyimi yaşadık”
    Özlem Bağdatlı sözlerini şöyle tamamladı: “12 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz atölyemizde, öğrencilere temel bilgilerin yanı sıra iş dünyasından gerçek örneklerle sürdürülebilir gelecekte yaratılabilecekleri pozitif etkiyi göstermeye çalıştık. Öğrencilerin merakı, heyecanı ve karşılıklı paylaşımlarla bizler açısından da son derece besleyici ve keyifli bir atölye deneyimi yaşadık. İklim odaklı risklerin ve fırsatların analiz edildiği, sürdürülebilirlik kavramının sosyal ve ekonomik yönlerinin birlikte değerlendirildiği bu atölyenin genç arkadaşlarımıza çok yönlü bir bakış açısı kazandırdığına inanıyorum.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu