"
YUKARI

Etkinlikler

ileri geri

2012 Dünya Temizliği Eylemi

Tarih: 12 Mayıs 2012
Yer:

Basın bülteninden derlenmiştir.

Dünya Temizliği için siz de harekete geçin: Türkiye Temizliği 12 Mayıs’ta
Dünyanın her yerinden gönüllü grupları ve çeşitli kuruluşlar, 100 ülkenin illegal atık ve çöplerini temizlemek ve toplumun farkındalığını arttırmak için Dünya Temizliği (World Cleanup) adı altında bir uluslararası hareket başlattılar. Türkiye’de ise Üsküdar Belediyesi öncülüğü ve işbirliğiyle İstanbul’da, Burdur ve Bolu-Mudurnu’da 12 Mayıs’ta yüzlerce gönüllünün katılımıyla bir temizlik yapılacak. Türkiye Temizliği ile aynı günde Romanya, Bulgaristan ve Moldova’da da temizlik etkinlikleri düzenleniyor.

Temizlik etkinlikleri üç yılı aşkın süredir dünyanın çeşitli bölgelerinden 2.5 milyon kişinin katılımıyla “Haydi Yapalım” sloganı altında gerçekleşti. Türkiye de 12 Mayıs’ta temizlik etkinliği düzenleyen Brezilya’dan Hindistan’a, Senegal’den Nepal’e 100’e yakın ülkenin arasına katılacak. Aynı gün Romanya, Bulgaristan ve Moldova’da da temizlik etkinlikleri düzenlenecek.

Dünyada, yaklaşık 100 milyon ton illegal atık bulunduğu düşünülüyor. Atıklar sadece estetik bir sorun değil; aynı zamanda sağlık, dayanışma ve sorumlulukla da yakından ilişkili uluslararası bir sorun. Aynı zamanda atıklar kaynakların giderek azaldığı günümüzde değerlendirilememiş kaynaklar olarak da ön plana çıkıyor. Dünya Temizliği atık sorunuyla ilgili dayanışmanın büyük değişiklikler getirebileceğinin farkına varmak ve beraberlik duygusu oluşturmak için büyük bir önem taşıyor.

Türkiye Temizliği İstanbul’da Üsküdar Belediyesi desteği ve işbirliğiyle Üsküdar’daki beş noktada gerçekleştirilecek. Temizlik tüm İstanbul’dan çevre ve atıklar konusunda duyarlı gönüllü grupları ve kuruluşlarla birlikte hayata geçirilecek, böylece Türkiye Temizliği çevreye duyarlı kişilerin biraraya gelerek nasıl bir fark yaratabileceğini ortaya çıkaracak.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiyi etkinlik sayfasından alabilirsiniz.

Etkinliğin uluslararası web sitesine gitmek için buraya tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu