-
Birleşmiş Milletler güvenilir, doğru bilginin hacmini ve bu bilgiye erişimi artırarak koronavirüs hakkında çoğalan bilgi kirliliğiyle mücadele amacıyla ‘Verified’ (teyit edilmiştir) isimli küresel bir kampanya başlattı.
Devamını oku
-
Avrupa Komisyonu; Avrupa ülkelerinin koronavirüs krizinden kurtulmasına yardımcı olmak için önerdiği 750 milyar euro’luk iyileşme fonunun yüzde 25’inin iklim eylemlerine ayrılacağını duyurdu.
Devamını oku
-
Koronavirüs sonrası iyileşmede bisiklet bir çözüm olabilir mi? Birleşmiş Milletler’e üye Avrupa ülkeleri bu konuyu ele almak ve salgın sonrası ulaşımı, çevreye daha duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir yapmanın yollarını araştırmak üzere bir görev gücü oluşturdu.
Devamını oku
-
Uzmanlar, koronavirüs salgınının ekosisteme olumlu etki etse de bu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek küresel ısınma tehdidine karşı uzun vadeli önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.
Devamını oku
-
Dünya koronavirüsle savaşırken üç bini aşkın akademisyenin imzasıyla yayınlanan ‘Krizden Çıkış Manifestosu’, yeni normalde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor.
Devamını oku
-
Dünyanın en çok ziyaret edilen 50 şehrindeki hava kalitesi, park sayısı ve toplu taşıma araçlarına erişimin incelendiği araştırmada, Viyana dünyanın en yeşil şehri seçildi.
Devamını oku
-
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Dünya Gıda Programı tarafından oluşturulan Küresel Gıda Krizi 2020 Raporu, 55 ülke ve bölgede 135 milyon kişinin akut gıda güvensizliği yaşadığını ortaya koydu.
Devamını oku