-
Dünya genelinde bir kişi günde ortalama 100 gram et tüketiyor. Gelişmiş ülkelerde et tüketiminin sınırlandırılması küresel ısınmayı yavaşlatabilir.
Devamını oku
-
Küresel ısınma, kuraklık, enerji sıkıntısı, işsizlik ve terörizm gibi büyük sorunlara karşın, savaşların azalması, daha uzun yaşam umudu ve daha iyi eğitim sayesinde dünyanın geleceğinin çok da karanlık olmadığı belirtildi.
Devamını oku
-
Artvin'in Murgul ilçesinde, Tiryal Dağı üzerinde küçük ama bir siyah inci tanesi kadar değerli ve güzel bir göl Karagöl. Onlarca endemik bitkiye ev sahipliği yapan Karagöl ekosistemi, bakır madeni için yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle tehdit altında.
Devamını oku
-
İklim değişiminin Avrupa’yı, dünyanın geri kalanından daha hızlı etkilediği, artan ısının Akdeniz’i tuzlu ve durağan bir göl durumuna getirebileceği bildirildi.
Devamını oku
-
Fen Lisesi ikinci sınıf öğrencisinin küresel ısınmaya çare bulmaya yönelik hazırladığı proje, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmalarda birincilik alırken, İsveç’te düzenlenen uluslararası toplantıda da ilgiyle karşılandı. Genç kız, projesini, AB’nin organize ettiği yarışmada tanıtmak amacıyla bu kez İspanya’ya gitti.
Devamını oku
-
Ülkelerin küresel ısınmayı önlemek için imzaladıkları Kyoto Protokolü'nün ilk aşaması 2012'de sona eriyor. Şimdi 2012 sonrası tartışılıyor. Aralık'ta Bali'de yapılacak zirvede gelişmiş ülkelerin yeni sera gazı azaltım oranları, 2009'da Kopenhag'da yapılacak toplantıda da gelişmekte olan ülkelerin konumları belli olacak. Türkiye'nin ne yapacağı ise bilinmiyor.
Devamını oku
-
İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için Trakya Bölgesi'nden İstanbul'a su taşınması çalışmaları son hızla devam ederken TEMA Heyeti bölgede çeşitli incelemeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.
Devamını oku