-
Koronavirüs sonrası iyileşmede bisiklet bir çözüm olabilir mi? Birleşmiş Milletler’e üye Avrupa ülkeleri bu konuyu ele almak ve salgın sonrası ulaşımı, çevreye daha duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir yapmanın yollarını araştırmak üzere bir görev gücü oluşturdu.
Devamını oku
-
Uzmanlar, koronavirüs salgınının ekosisteme olumlu etki etse de bu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek küresel ısınma tehdidine karşı uzun vadeli önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.
Devamını oku
-
Dünya koronavirüsle savaşırken üç bini aşkın akademisyenin imzasıyla yayınlanan ‘Krizden Çıkış Manifestosu’, yeni normalde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor.
Devamını oku
-
Dünyanın en çok ziyaret edilen 50 şehrindeki hava kalitesi, park sayısı ve toplu taşıma araçlarına erişimin incelendiği araştırmada, Viyana dünyanın en yeşil şehri seçildi.
Devamını oku
-
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Dünya Gıda Programı tarafından oluşturulan Küresel Gıda Krizi 2020 Raporu, 55 ülke ve bölgede 135 milyon kişinin akut gıda güvensizliği yaşadığını ortaya koydu.
Devamını oku
-
UNDP Türkiye’nin iklim krizi ile mücadelede, toplumun çok farklı katmanlarını kapsayan ortak bir dil arayışıyla başlattığı İklimce Sohbetler’in 2019 yılında yapılan dört buluşması kitap haline getirildi. İklimce Sohbetler birinci sezon kitabı e-kitap olarak www.iklimce.undp.org.tr adresinden ücretsiz indirilebiliyor.
Devamını oku
-
Koronavirüs döneminde oluşan eldiven ve maske atıkları geri dönüşümde son 15 yıldır gösterilen başarıyı tehdit eder düzeye ulaştı. Uzmanlar, kullanılmış maske ve eldivenlerin tıbbi atık olarak işlem görmesi gerektiği konusunda hemfikir.
Devamını oku