COP29’un 9’uncu günü, sürdürülebilir turizm ve iklim finansmanı tartışmalarının umut ve zorluklarla şekillendiği kritik gelişmelere sahne oldu.
COP29'un sekizinci günü, fosil yakıt sübvansiyonlarının azaltılması, iklim finansmanı ve emisyon hedefleri gibi kritik konular etrafında yoğun müzakerelerle devam etti.
COP29 İklim Zirvesi'nin yedinci gününde iklim finansmanı ve şeffaflık konuları ön plandaydı. Zirvede, özellikle Çin ve bazı Körfez ülkelerinin iklim finansmanına gönüllü katkı yapmalarının önemine dikkat çekildi.
COP29 kapsamında, iklim krizine karşı metan emisyonlarının azaltılması, iklim finansmanının artırılması ve spor dünyasının katılımıyla geniş kapsamlı iş birliği çağrıları öne çıktı.
COP29’un dördüncü gününde iklim finansmanı ve sıcaklık hedefleri üzerindeki anlaşmazlıklar derinleşirken, Türkiye nükleer enerji kapasitesini artırma hedefiyle dikkat çekti.
COP29’un üçüncü gününde, iklim finansmanı hedefleri, emisyon azaltımı ve nükleer enerjinin rolüne dair kritik açıklamalar yapıldı.
COP29’un ikinci gününde, iklim finansmanının artırılması, ada devletlerinin destek çağrıları ve iklim krizinin sağlık üzerindeki etkileri için küresel iş birliği çağrıları öne çıktı.
COP29’un ilk gününde, 1.5 derece hedefinin zorluğuna rağmen vazgeçilmez olduğu bir kez daha vurgulandı.
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı, fosil yakıtlardan uzaklaşıp yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştırmalıyız.
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en geç tarihe ulaşarak endişe verici bir rekor kırdı.
BM Çevre Programı’nın yayınladığı 2023 Emisyon Açığı Raporu, iklim kriziyle başa çıkmak için daha güçlü ve hızlı adımlar atılması gerektiğini vurguluyor.
Dünya Ekonomik Forumu CEO İklim Liderleri İttifakı’na üye 100’den fazla CEO ve üst düzey yönetici, 2024'teki COP29 öncesinde dünya liderlerine hitaben bir açık mektup gönderdi.
Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’ne göre, dünya genelinde 1,1 milyar insan yoksul ve bu kişilerin yarıya yakını çatışma bölgelerinde yaşıyor.
Fas, yıllık yağmur miktarını iki günde alınca dünyanın en sıcak çölü Sahra'nın en kurak bölgelerine bile su ulaştı.
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel ısınmayı beklenenden çok daha hızlı bir şekilde artırabilir.
Çatılardaki potansiyel Türkiye’nin elektrik tüketiminin yarısını karşılayabilir.
Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’ne göre, dünya genelinde 1,1 milyar insan yoksulluk içinde yaşıyor ve bu yaklaşık...
Her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, milyonlarca insanın hâlâ açlık çektiği bir dünyada, gıda güvenliğinin ne...
Dünya Ekonomik Forumu CEO İklim Liderleri üye CEO...
Yuvam Dünya Derneği'nin Hacettepe ve Koç ile iş...
"Ülkemizde adeta düşük karbon ekonomisi diyen Dr....
Yeşil Büyücülük kitabı ekolojinin mantığını tane...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013