YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2023

Bir çocuğun gözünden su krizi

  • Günışığı Kitaplığı'nın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı (SKA) anlatan kitaplarının ilki olan Behiç Ak imzalı ‘Ayşe'nin Bulut Projesi’ okurlarla buluştu.

    Behiç Ak imzalı ‘Ayşe'nin Bulut Projesi’ kitabı, dünyanın en önemli sorunlarından su krizine dikkat çekerken, bir çocuğun gözünden, ormansızlaşma, iklim değişikliği ve kentleşmenin gezegenin su kaynaklarına ciddi etkilerini aktarıyor.
    Günışığı Kitaplığı'nın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı (SKA) anlatan kitaplarının ilki olan Behiç Ak imzalı ‘Ayşe'nin Bulut Projesi’ okurlarla buluştu. Müren Beykan’ın editörlüğünü yaptığı kitabı yazan ve resimleyen Ak, ‘Gülümseten Öyküler’ ve ‘Tombiş Kitaplar’ dizilerinin yanı sıra resimli öyküleriyle de biliniyor. Ak, doğayla insanın uyum içinde yaşayacağı bir gelecek için bilimsel bir öykü anlatıyor. Dünyanın en önemli sorunlarından su krizine dikkat çekerken, bir çocuğun gözünden, kentleşmenin, ormansızlaşmanın, iklim değişikliğinin gezegenin su kaynaklarına ciddi etkilerini aktarıyor. Su uzmanı Dr. Akgün İlhan'ın danışmanlığında yenilenen resimli kitap, çocukları ve yetişkinleri, tüm ekosistem üzerine birlikte öğrenmeye çağırıyor.

    Kitaptan
    Ayşe, tırmanmaya bayıldığı ceviz ağacının kurumaya başladığını görüp, evden su getirmeye koşar. Ancak yağışsız geçen günler nedeniyle su kesintisi başlamıştır. Demek ki bir yağmur bulutu oluşturmalıdır. Ama nasıl? O sırada tepelerinde beliren minik bir bulut, Ayşe ve kedisi Sarman'ı gökyüzünde bir gezintiye çıkarır. İkisi de doğadaki su döngüsünden çevre kirliliğine, yenilenebilir enerji kaynaklarından suyun verimli kullanımına ve şehir planlamasına kadar pek çok şey öğrenecektir.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu