-
Avrupa’da çevre koruma politikaları 1987 yılında Avrupa Tek Senedi ile anlaşma metinlerinde yer almaya başlamıştır. 1992 Avrupa Birliği ve 1997 Amsterdam anlaşmaları ile çevre politikaları sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde çok daha güçlü bir şekilde hukuki güvence altına alınmış ve çevre politikalarının diğer alanlarda geliştirilecek ortak politikalara entegre edilmesi öngörülmüştür.
Devamını
oku
-
İnsanoğlu, özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda yeryüzünün doğal kaynaklarını kontrolsüz ve plansız talan etmiş ve ancak geçen yüzyılın ikinci yarısında bu kaynakların sonsuz olmadığının ve kirlendiğinin farkına varmıştır.
Devamını
oku
-
Su insanlık ve diğer canlılar için yaşamsal öneme sahiptir. Doğada bulunan tatlı su kaynakları dünya yüzeyinin dörtte üçünün suyla kaplı olmasın karşın, genel imgenin aksine sınırlıdır; toplam suyun %1’den azı tatlı sudur.
Devamını
oku
-
Ülkemizde son yıllarda özellikle gençlik örgütlenmelerinin en sık ve yoğun olarak uyguladığı projeler, Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamındaki fonlarla yürütülen gençlik projeleri olmaktadır. Gençlik projeleri, fon sağlamanın yanı sıra gençlerin Avrupa ülkelerini tanımasını, Avrupa kültürü ile kaynaşmasını sağlamaktadır.
Devamını
oku
-
Uluslar arası politikada iki karşıt blok arasında esen soğuk savaş rüzgarları bir bakıma Karadeniz’in kaderini de tayin etmiş ve Karadeniz kıyı alanları ve deniz çevresi uzunca bir süre, bölge devletlerinin iş birliği yapabilecekleri bir oluşumdan yoksun bırakılmıştır.
Devamını
oku
-
Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, çevre dostu politika ve ürünlere öncülük eden şirketlerin başarılarını takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği’ne üye olan 27 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Türkiye’de verilmektedir.
Devamını
oku
-
Köyde sabah yapılan kıpkırmızı domatesler, zeytinyağına bandırılan köy ekmeği, beyaz peynir ve taze yumurta ile halis bir kahvaltı: anlatırken kulağa çok iyi geliyor… Ama topraktan gelen özünü reddetmeyen bu yiyecekler acaba gerçekten sağlıklı mı?
Devamını
oku