YUKARI

STK'lar

Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2013

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği

  • Amacı, tek tek bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ekolojik dengelerin geri dönüşü olmayacak hız ve biçimde bozulması sonucunda ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları sunmak ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemektir.






    Vizyonu
    Yaşamını sürdürürken diğer yaşamlarla uyum içerisinde ve ekolojik bütüne saygılı bir toplum olabilmek

    Varoluş Nedeni
    Vizyonu çerçevesinde örnekler oluşturma, var olana destek olma ve bilginin dolaşımını sağlama

    Çalışma Alanları
    Ekoloji ajandası - 2003'ten bu yana yayınlanan ve her yıl 10.000 adet basılarak dağıtılan Buğday Ekoloji Ajandası kullanıcısına, ay takviminden fırtınalara, cemrelerden kocakarı soğuklarına, leyleklerin göç tarihinden toprağın ekim zamanına kadar yaşam döngülerini hatırlatıyor. Ajandada diğer ajandalarda bulunan bilgilere ek olarak ekolojiyle ilgili önemli günler, ekolojik terimler sözlüğü, kuruluşlar rehberi, ekolojik ve doğal ürün satış noktaları, ekolojik tarım, yenilenebilir enerji, beslenme konularında yazılar da yer alıyor.

    Buğday Ekolojik Yaşam Kapısı - Buğday Derneği proje ve çalışmaları hakkında bilgi veren, ekolojik yaşamın güncel konularında anket ve araştırmaların yer aldığı, Buğday Ekolojik Yaşam Kapısı 2004 yılında hizmet vermeye başladı.

    Buğday Haftalık Elektronik Bülten -
    Temmuz 2005 itibariyle her hafta 8.000 kişiye ulaşan Buğday E-bülten, ekolojik yaşamın her alanında güncel gelişmeleri, toplantıları, faaliyetleri, duyuruları içeriyor.

    GDO Tüketici Bilgilendirme Cep Kitapçığı - Buğday, içinde yer aldığı GDO'ya Hayır Platformu ile birlikte transgenik gıda ürünleri tüketici bilgilendirme cep kitapçığını üretti. Basım ve üretim masrafları Küresel Çevre Fonu SGP tarafından üstlenilen ve 70 bin adet basılan kitapçık genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda tüketicileri bilgilendirmeyi amaçlıyor.

    Müheyya İzer Kitaplığı ve Ekolojik Yaşam Kütüphanesi - 2002 yılında aramızdan ayrılan yoga hocası ve beslenme uzmanı Müheyya İzer'in sağlığında Buğday'a bağışladığı 2 bin 730 yayından oluşan kitaplığı ile birlikte ekolojik yaşamın her alanında pek çok yayını içerecek olan Müheyya İzer Kitaplığı ve Ekolojik Yaşam Kütüphanesi 2004 yılında Koleksiyon Mobilya, Müheyya İzer'in varisleri ve bir dernek üyemiz tarafından desteklenerek düzenlenmeye başlandı.

    Buğday Noktaları ve Doğal Yaşam Rehberi - Buğday Noktaları, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehir ve beldelerde ekolojik ürünlerin satıldığı noktalar, sağlıklı mönülerin sunulduğu restoranlar ve kişisel gelişim merkezlerinin aralarında bulunduğu bir iletişim ağı. Buğday ekolojik yaşam dergisi ve ekoloji ajandalarında yayımlanan Doğal Yaşam Rehberi ile üretici ve tüketicinin ekolojik ürünlerin satıldığı ve/veya kullanıldığı noktalar hakkında bilgilenmesi ve ekolojik yaşamın her alanında yapılan etkinliklerden haberdar olması amaçlanıyor.

    Elektronik pazaryeri - Buğday, Mart 2004'te açılan Buğday Ekolojik Yaşam Kapısı'nın ardından, internet otamından ulaşılabilecek bir elektronik pazaryeri kurdu. Türkiye'nin farklı bölgelerinden ekolojik çiftlikler, ekolojik ürün üreticileri, doğal ürün dükkânları, ekolojik yaşam konusunda hizmet veren kuruluşlar ve bireysel gelişim merkezlerinin yer aldığı Buğday Epazaryeri (www.epazaryeri.org) üretici ile tüketiciyi sanal ortamda 24 saat açık dükkânlarda buluşturmayı amaçlıyor.

    Ekolojik ziyaretler (TaTuTa) - Kendilerini ekolojik tarıma adamış çiftçilere, ekolojik üretimi sürdürebilmeleri için ek maddi destek sağlamak. Ziyaretçilerin çiftçi ailelerin evinde kalması ve aile sofrasını paylaşması, kültürler arası alışverişi sağlamanın yanında, tüketici-üretici arasındaki ilişkilerin şeffaflaşması ile bireylerin ekolojik döngülere ve birbirlerine karşı sorumluluk bilincinin gelişmesine de destek oluyor.

    Buğday BAHÇE - Cumhuriyet Köy yakınlarında Buğday Derneği'ne tahsis edilen 30 dönümlük tarım arazisinde yakın çevrede yaşayan insanların günlük tüketimine yönelik mevsimlik ekolojik taze sebze ve meyve üretilmesi hedeflenmektedir.

    Organizasyon Yapısı
    Derneğin alanında uzman olan bir yönetim kurulu bulunmaktadır.

    İletişim Bilgileri
    Adres: Kemankeş Mahallesi Akçe sok No: 6, Karaköy 34425 Beyoğlu
    Tel: +90212 252 52 55
    Faks: 0 212 252 52 56
    E-posta : portal@bugday.org
    Web: www.bugday.org

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu