-
13 yaşındaki Richard Turere Kenya’da yaşıyor ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan akranlarından daha büyük bir sorunu var: Aslanlar.
Devamını
oku
-
Baykuşlar asil, ciddi, güçlü ve iddialı duruşlarıyla tanınırlar fakat onların da zayıf yanları olabiliyor.
Devamını
oku
-
Haftanın yorgunluğunu atmak için sizi İzlanda'da kısa bir molaya davet ediyoruz.
Devamını
oku
-
Sulak alanların kenarlarındaki sazlıklar, bataklıklar hiç dikkatinizi çekti mi? Su, toprak ve havanın buluştuğu, zengin bir ekosisteme sahip, pek çok bitkiye ve çoğu gözle görülemeyecek kadar küçük sayısız canlıya ev sahipliği yapan bu sulak alanlar aslında kirlenen suları arıtan, yaşayan makinelerdir.
Devamını
oku
-
Dünyada her yıl 450 milyar metreküp arıtılmamış ya da kısmen arıtılmış çöp ile endüstriyel ve tarımsal atık denize bırakılıyor. Deniz bugün zehirli kimyasallar için küresel bir atık alanı ve dünyanın en büyük çöp kutusu olarak kullanılıyor. Evde, ofiste, fabrikada kanalizasyona giden her şey sonunda denize ulaşıyor.
Devamını
oku
-
Artvin Camili havzası 29 Haziran 2005 tarihinde Türkiye’nin ilk biyosfer rezervi ilan edildi. Biyosfer rezervleri uluslararası önem taşıyan ve UNESCO’nun İnsan ve Biyosfer Programı kapsamındaki karasal ve /veya kıyı ekosistemlerine sahip alanlardır.
Devamını
oku
-
20. Yüzyılın başına kadar tüm Akdeniz kıyıları ile Portekiz'den Batı Afrika sahillerindeki Senegal'e kadar uzanan doğu Atlantik kıyılarında koloniler halinde yaşayan Akdeniz foklarının sayısı, 20. yüzyılın ikinci yarısına geldiğimizde yaşam alanlarının kaybı, kıyıların betonlaşması ve deniz ekosisteminin bozulması nedeniyle ciddi şekilde azalmıştır. Ancak Akdeniz fokları korumacıların da desteği ile yaşam mücadelesini halen sürdürmektedir.
Devamını
oku