-
Avustralya'da yürütülen Tazmanya canavarlarının soyunu kurtarma projesi felaket getirdi. Proje kapsamında ülkeye ait küçük bir adaya bırakılan Tazmanya canavarları, penguenleri ve yelkovan kuşlarını tamamen yok etti.
Devamını
oku
-
Endonezya’da küresel ısınma nedeniyle zarar gören 40 bin metrekarelik mercan resifleri alanı ‘Mercan Yıldızları’ yöntemiyle geri kazanıldı. Hope (Umut) adlı proje, doğanın küresel ısınmayla mücadelesinde umutları yeşertti.
Devamını
oku
-
Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzu inceldiği için açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan kutup ayılarının güneye inerken boz ayılarla temas etmesi yeni melez yavruları beraberinde getirdi.
Devamını
oku
-
Bilim insanları dünyanın bir biyoçeşitlilik krizinde olduğunu belirtiyor ve bazıları dünyadaki yaşamın altıncı kitlesel yok oluşunun başladığını savunuyor.
Devamını
oku
-
Çıralı'da 20 yıldır sürdürülen çalışmaların sonuçlarına göre, iklim değişikliğine bağlı kumun aşırı ısınması ve geceleri soğumaması nedeniyle, yumurta kuluçka süresinin 50-60 günken 47 güne kadar düştüğü belirlendi.
Devamını
oku
-
Bilim insanları, dünyanın en zengin biyoçeşitliliğe sahip alanlarından Büyük Set Resifi'nin küresel ısınma nedeniyle 2025’in ardından hızla yok olmaya başlayacağını ortaya koydu.
Devamını
oku
-
Yapılan yeni bir araştırma, iklim değişikliği ve artan mikroplastik kirliliği nedeniyle dünyadaki deniz memelilerin yüzde 25’inin neslinin tükenmek üzere olduğunu gözler önüne serdi.
Devamını
oku