-
Çevre için en hızlı büyüyen sorunlardan biri olan elektronik atıklar Afrika’da bulunan yoksul ülkelere ikinci el cihaz olarak gönderiliyor. Bir an önce tedbir alınmazsa en düşük e-atık üretimi yapan Afrika, dünyanın çöplüğüne dönüşebilir.
Devamını
oku
-
Ambalajlar küresel plastik kullanımının yüzde 40’ından sorumlu. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de plastik tüketimi büyük sorun.
Devamını
oku
-
Aralarında dünyanın en büyük ekonomisine sahip beş ülke liderinin de bulunduğu 64 ülkenin devlet ve hükümet başkanı, BM Biyolojik Çeşitlilik Zirvesi öncesi ‘Liderler Taahhüdü’nü imzaladı.
Devamını
oku
-
Leeds Üniversitesi’nce yapılan araştırma, dünyanın acil olarak harekete geçmemesi halinde 2040 yılına kadar doğadaki plastik miktarının 1.3 milyar tona ulaşacağını ortaya koydu. Bilim insanları hayata geçirilecek eylem planıyla bu gidişi durdurmanın mümkün olduğunu düşünüyor.
Devamını
oku
-
Kullandığımız araçlardan kopan mikroplastiklerin, okyanuslardaki en önemli kirleticilerden biri olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, lastik üreticilerinin inovatif çözümlere odaklanarak bu sorun üzerinde çalışmaları gerektiğini ifade ediyor.
Devamını
oku
-
Tüm dünyada koronavirüs salgını ile mücadele sürerken, çevreci yaklaşımların ikinci plana atıldığı gözleniyor. Özel otomobil kullanımındaki artış nedeniyle karbon salımı yükselirken tek kullanımlık plastiklere yönelim endişe verici boyutta. Uzmanlar, gelecekteki salgınları önlemenin tek yolunun çevreci yaklaşımlar olduğu konusunda hemfikir.
Devamını
oku
-
Birbirinden güzel renkleri ve gökyüzünde oluşturdukları güzel görüntülerle herkesi etkileyen havai fişekler göründükleri kadar masum değil. Havayı, suyu ve toprağı zehirleyen kirleticiler, bu güzel görüntülerin tehlikeli yüzünü oluşturuyor.
Devamını
oku