YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 04 Ocak 2021

Tüketicilerin yarısı çevreci araca yöneliyor

  • LeasePlan Mobilite İçgörü Raporu’na göre; sürücülerin yüzde 47’si temiz havaya erişim ve iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol oynamak için ilk fırsatta sıfır emisyonlu araçlara geçiş yapmak istiyor.

    Uluslararası araç kiralama şirketi LeasePlan, Mobilite İçgörü Raporu’nun ‘Yeni Normal’ bölümünü yayınladı. Koronavirüsün dünya genelinde mobilite alışkanlıkları üzerindeki etkisiyle ilgili değerlendirmelerin yer aldığı araştırmaya göre; pandemi, dünyadaki sürücülerin iklim değişikliğiyle mücadeleye olan farkındalığını artırdı. Sürücülerin yüzde 53’ü salgının başlangıcından bu yana iklim değişikliğinin ciddi bir küresel tehdit olduğunun farkına vardı. Bu kapsamda, sürücülerin yüzde 47’si temiz havaya erişim ve iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol oynamak için ilk fırsatta sıfır emisyonlu araçlara geçiş yapmak istiyor. Ayrıca, katılımcıların yüzde 65’i, salgının başlangıcından bu yana toplu taşıma yerine farklı alternatiflere yöneldiğini belirtirken, yüzde 76’sı şahsi araçlarını kullanmayı tercih ediyor.

    Türkiye’de farkındalık yüksek
    Rapora göre; Türkiye koronavirüs sonrası mobilite tercihi ve iklim farkındalığı değişiklik yüzdesi en yüksek olan ülkeler arasında yer aldı. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 81’i, “Hava kalitesini sürdürmeye yardım etmek için artık sıfır emisyonlu bir araç tercih etme ihtimalim daha yüksek’ diyerek bu konuda en yüksek tercihi yaparken, ‘Elektrikli bir araca geçiş yaparak kendi karbon ayak izimi azaltma ihtimalim daha yüksek’ diyen ülkeler arasında yüzde 77 ile ilk sırada yer aldı. LeasePlan’in Mobilite İçgörü Raporu’nun ‘Yeni Normal’ çalışmasında beş yıl içinde yeni araç alma ihtimali en yüksek kişilerin başında yine açık ara Türkler geldi. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 84’ü önümüzdeki beş yıl içinde yeni bir araç satın almak veya kiralamak istediğini belirtti.

    Ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu