-
Kitabın özelliği çiftçi ve doğa dostu olması. Evde karşılaştığımız böcek ve zararlılar da konu edinilmiş. Salık verilen ilaçları kolayca her yerde bulabileceğiniz malzemelerden kendiniz yapabileceksiniz. İlaçlar hem ucuz oluyor, hem de doğaya ve insana zarar vermiyor.
Devamını
oku
-
İnsanlığa permakültür fikrini hediye eden Bill Mollison, 1970’lerde yayımlandığı anda bir kült kitaba dönüşen Permakültüre Giriş’te doğayla birlikte çalışmanın felsefesini ve yöntemlerini anlatıyor.
Devamını
oku
-
Bu sefer elimizde Türkiye’nin benzersiz coğrafyasını belgeleyen bir fotoğraf kitabı var. NTV Yayınları tarafından 1. Baskısı 2007 yılında yapılan Türkiye Yaşadığımız Cennet 134 adet fotoğraftan oluşuyor. Kitapta Türkiye’nin dört bir yanından etkileyici fotoğraflar 6 ana başlık altında toplanmış: Su, Dağ, Orman, Kıyı, Kır ve Kültür.
Devamını
oku
-
Gelinen noktada, AB'nin çevre politikalarına ülke çapında uyumun uzun ve külfetli bir yol olduğu görülmüştür. Ankara'dan yazılan çevre yasalarının ve AB tarafından dikte edilen yönlendirmelerin yerel çevre yönetimi işleyişinde sorgulanmadan kabul edilmesi, yerel yönetimleri daha şimdiden sancılı bir sürece sokmuştur.
Devamını
oku
-
Dünya Önemlidir öncelikle şekilsel olarak insanın dikkatini çeken bir kitap. Büyük boyu, kalın ama geri dönüşümlü kağıttan yapılmış kapağı, bol görselli, hareketli iç tasarımı insanda kitabı inceleme isteği uyandırıyor. İncelerken de bu kısma da bir göz atayım, şurayı da okuyayım derken uzun bir süre kitap elinizde takılıp kalabiliyorsunuz.
Devamını
oku
-
Çevre sorunlarının tepe noktasına ulaştığı günümüzde bu konu artık sadece sınırlı sayıdaki uzmanı değil, tüm insanları ilgilendirir hale gelmiştir. Artık eskisinden daha fazla her yaştan insan çevre sorunlarına ilgi göstermekte, gelişmeleri takip etmekte, olan biteni anlamaya ve bir şeyler yapmaya çalışmaktadır.
Devamını
oku
-
Bugün kentlerde kullandığımız, para verip şişeyle aldığımız bu şey, H2O, tarih boyu su olarak bilinen, temizleyen, arıtan, şifa veren şeyle gerçekten aynı mıdır? Sanırım bu soruya artık olumlu bir yanıt vermek mümkün değil. “Yirminci yüzyıl, suyu ilk sularla karıştırılmayacak bir sıvıya” çevirmiştir artık.
Devamını
oku