-
Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau’nun ‘Kuşların Felsefesi’ isimli kitabı, doğanın ritmini duymamızı sağlarken hayatı nasıl yaşayabileceğimize dair taptaze bir bakış açısı kazandırıyor.
Devamını
oku
-
Ödüllü çevreci ve yazar Natalie Fee, Dünyayı Bedavaya Kurtarın kitabında çevre için basit ama etkili ipuçlarını sıralıyor.
Devamını
oku
-
Jan Paul Schutten tarafından kaleme alınan, Floor Rieder'in çizimleriyle hayat verdiği Yaşamın Gizemi, evrimsel biyoloji konulu makaleleriyle tanınan Çağrı Mert Bakırcı’nın sunumu ile raflarda yerini aldı. Kitap, yaşamın sırlarını anlatırken mizahın gücünden yararlanıyor.
Devamını
oku
-
Meraklı yeşil bir şişenin geri dönüşerek yaşadığı maceraları anlatan ‘Meraklı Yeşil Şişe-Sıfır Atıkla Yaşa’, çocuklara sürdürülebilirlik kavramını aşılıyor. Bu geri dönüşüm öyküsü sayesinde çocuklar doğanın sınırsız ve sonsuz vericiliğine tanık oluyor.
Devamını
oku
-
İklim krizinin temel kavramları olan; sera etkisi, geri besleme, kısır döngü mekanizmaları gibi konulara açıklık getiren Acayip Havalar, birçok bilimsel kitaptan daha anlaşılır olması ve içerdiği özlü bilgiler nedeniyle çevrecinin el kitabı olacak nitelikte.
Devamını
oku
-
Ekolojiyi, çevrecilikten itinayla ayırarak ekolojizmi bir ideoloji olarak ilan eden Andrew Dobson, Ekolojizm adlı eserinde bu ideolojiyi tüm yönleriyle aydınlatıyor. Dobson, ekolojizmin sürdürülebilir bir gelecek için tek yol olduğunu iddia ediyor.
Devamını
oku
-
İçinde yaşadığımız güzel dünyayı anlamak için masal okumaya ne dersiniz? Dünyanın dört bir yanından gelen masallardan oluşan ‘Toprak Ana Masalları’, evde kaldığımız günleri Toprak Ana’nın kalbine dokunmak için fırsata dönüştürüyor.
Devamını
oku