YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2020

Dünyayı bedavaya kurtarmak mümkün

  • Ödüllü çevreci ve yazar Natalie Fee, Dünyayı Bedavaya Kurtarın kitabında çevre için basit ama etkili ipuçlarını sıralıyor.

    Ödüllü çevreci ve yazar Natalie Fee, okuyucuları ‘dünyayı kurtarmaya’ davet ediyor. Aynı zamanda plastik kirliliğini kökten engellemek için kampanyalar yürüten City to See (Şehirden Denize) organizasyonunun kurucusu ve sözcüsü olan Natalie Fee, ‘Dünyayı Bedavaya Kurtarın’ çalışmasında pek çok çevreci yöntem anlatıyor. Salt Okur tarafından Türkçeye çevrilerek yayınlanan kitap, Fee'nin; "Bu satırları okuyorsunuz; çünkü içinizde dünyanın kurtulmasına yardım etmek isteyen bir parça taşıyorsunuz..." sözleriyle başlıyor. Selen Birce Yılmaz çevirisiyle yayınlanan eserde farklı istatistikler eşliğinde çevre için basit ama etkili ipuçları sunuluyor.

    Kablosuz interneti kapat arılar yaşasın
    Kitapta, özellikle çay demlemede tercih edilen su ısıtma makinelerinin yanlış kullanımından kaynaklı oluşan zararlara değinilirken, bunun çözüm yöntemlerinden de bahsediliyor. Kahve posasının doğal böcek öldürücü, asit seven bitkiler için doğrudan gübre ve kötü koku giderici olarak kullanılabileceğinin anlatıldığı kitapta, su için kullanılan şişelerin de çevre açısından yol açtığı zararlara dikkat çekiliyor. Kitapta ayrıca, kablosuz interneti geceleri kapatarak arılara, antibakteriyel sıvı sabunların kullanımına son vererek martı ve balıklara yaşama şansı verilebileceği anlatılıyor. Bunun yanı sıra, marketten ürünleri paketsiz alıp işlem görmemiş ürünler tercih edilebileceği, meyve-sebze kabukları ve çekirdeklerinden gübre yapılabileceği gibi önemli ipuçları yer alıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu