YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2019

Soso'nun Kompost Kitabı

  • Kompost kültürü ile ilgili kısa süre önce bir yazı yayınlamıştık. Büyüklerin bu konudaki alışkanlıklarını değiştirmek zor ama çocukların kompost ile tanışması için bu kitap iyi bir fırsat olabilir: Soso'nun Kompost Kitabı

    Tanıtım bülteninden aldığımız arka kapak yazısına bir göz atın:

    Soso, bir apartmanın arka bahçesindeki sandıkta yaşayan küçük bir solucan. Nil adındaki küçük bir kız her öğünden sonra yiyecek artıklarını sandığına atarak onu besliyor. Çünkü Soso bir kompost sandığında yaşıyor!

    Bu kitapta, solucan Soso bize hayat hikâyesini anlatıyor ve biz de bu sırada nasıl kompost yapabileceğimizi öğreniyoruz. Bitkiler için çok faydalı olan bu doğal gübre ne işe yarıyor ve nasıl yapılıyor?

    Aslında her gün yediklerimizin artıklarıyla kolayca kompost yapabileceğimizi, küçük yaştaki çocuklara basit bir dille anlatıyor Sima Özkan. Kompost sayesinde doğanın kendini sürekli yenilediğini öğreniyor; evimizin arka bahçesinde veya balkonda yapabileceğimiz bu bilimsel deneyle bu duruma tanık oluyoruz. Çocuklar da evde veya okullarında kompost yapmayı deneyerek küçük yaşta geri dönüşüm ile tanışmış olacaklar.

     

     

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu