YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2017

Sigaradan rahatsız olan billboard

  • İsveç’in başkenti Stockholm’deki billboard, yanından sigara içen biri geçtiğinde öksürmeye başlıyor, sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratıyor.

    İletişim materyallerinin yaratıcı kullanımı sadece bir ürün veya hizmetin tanıtılmasında değil, farkındalık kampanyalarında da ilgi çekici sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. İsveç’in başkenti Stockholm’de uygulanan ve Creativity Online'da rastladığımız billboard işte tam da bunun bir örneği.

    İsveçli eczane zinciri Apotek Hjärtat’ın tasarlattığı bu billboard’a ilk baktığınızda bir adam görüyorsunuz. Eğer billboard’un yanından sigara içerek geçerseniz, bu adam öksürmeye ve mimikleriyle orada sigara içmenizden rahatsız olduğunu belli etmeye başlıyor. Sonrasında ise eczanede satılan ve sigara bıraktırmayı kolaylaştıran ürünlerin reklamı başlıyor.


     
    Billboard, dijital ekrana bağlanan duman dedektörünün devreye girmesiyle çalışıyor. 

    Apotek Hjärtat, kampanyanın amacını sigara içme alışkanlığını bırakmak ve sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş konusunda farkındalık yaratmak olarak açıklıyor. Yeni yıl öncesinde devreye alınan billboard’ların, yeni yıla daha sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenleri cesaretlendirdiği umuluyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu