YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 01 Şubat 2017

Sürdürülebilir şehirlere akıllı otobüs durakları yakışır

  • Singapur'daki yeni otobüs durağı, dijital ekranlar ve Wi-Fi ile bilgilendiriyor, telefonları şarj ediyor, enerjisini güneşten alıyor.

    Geleceğin şehirleri akıllı binalarla kuruluyor, çevreci ulaşım araçlarıyla birbirine bağlanıyor. Sıfır karbon şehirlerin vazgeçilmezi toplu taşıma olanaklarını da mutlaka plana dahil etmek gerekiyor. İşte bu planın hayata geçmesi için toplu taşımayla yapılan yolculuğu daha cazip kılacak öneri Singapur'dan geliyor.

    Singapur merkezli DP Mimarlık’ın kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen yeni otobüs durakları, otobüs beklemeyi daha keyifli hale getirmeyi amaçlıyor. İlki Ağustos 2016’da devreye alınan duraklarda yok yok: Çatıda minik bir bahçe, bisiklet parkı ve bolca teknoloji. Bu durakta otobüs beklerken telefonunuzu şarj edebilir, internete girebilir, dijital ekranlar aracılığıyla otobüs saatleri, hava durumu ve haberler hakkında bilgi alabilirsiniz. Duraktaki karekodu kullanarak e-kitap download etmek bile mümkün.

    Bu teknolojik ve akıllı durağın geleceğin şehirlerine yakışan diğer özelliği ise çevre dostu olması. Çünkü tüm bu işler için kullanılan enerjinin tamamı güneş panelleriyle elde ediliyor.

    Akıllı durak şimdilik test aşamasında. Yaygınlaşması ve buralara da uğraması dileğiyle...

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu