YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 05 Kasım 2020

Büyük su sıkıntısı kapıda

  • Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın araştırmasına göre; dünya nüfusunun önemli bir kısmı iklim değişikliği nedeniyle gelecekte sel, susuzluk veya kötü su kalitesinden etkilenecek. 2050’de dünya nüfusunun yarıdan fazlası ‘çok yüksek su riski’ olan bölgelerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalacak.

    Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), kaynakların doğru kullanılmaması halinde dünyayı büyük bir su sıkıntısı beklediğini açıkladı. Sorun yaşayacak kentler arasında İstanbul da var. Raporda dünya nüfusunun önemli bir kısmının, gelecekte iklim değişikliği nedeniyle sel, susuzluk veya kötü su kalitesinden etkilenebileceği vurgulanıyor. WWF tarafından yapılan açıklamada, 2050 yılında dünya nüfusunun yarısından fazlasının ‘çok yüksek su riski’ olan bölgelerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalabileceğine dikkat çekildi. WWF uzmanlarının tespitlerine göre; halen dünyanın dört bir yanındaki insanların yaklaşık yüzde 17’si olumsuz su koşullarından etkileniyor.

    Listede İstanbul da var
    DW Türkçe’deki habere göre WWF, gelecekte su sorunundan yoğun olarak etkilenecek bölgeler arasında Güney Asya, Ortadoğu, Güney Amerika ve Afrika’nın yanı sıra Pekin, İstanbul ve Rio de Janeiro gibi kalabalık metropollerin de adını saydı. Araştırmayla ilgili bilgi veren WWF Uluslararası Su Kaynakları Danışmanı Theresa Schiller, “Yeni analizler ve değişiklikler yapmazsak ağır bir bedel ödeyeceğimiz görülüyor. Şehirlerde daha az su tüketme olasılığı daha yüksek olacak” dedi. Schiller ayrıca, seragazı emisyonlarını azaltmak ve doğaya dayalı çözümlere yatırım yapmak için çok geç olmadığını da sözlerine ekledi. WWF’a göre; Almanya’daki şehirler küresel karşılaştırmada iyi konumda. Bununla birlikte, son yıllarda kurak ve sıcak geçen yaz mevsimleri veya az yağışlı kış mevsimleri Almanya için de iyimser bir tablo çizmiyor.

    Kaynak: DW

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu