-
Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Plastik Atığı için Eyleme Geçme Zamanı: Çevre Dostu Üretim, Sorumlu Tüketim, Etkin Geri Dönüşüm Çalıştayı"nda, Akdeniz'in dünyada plastik kirliliği seviyesi en yüksek denizlerden biri haline geldiğine dikkat çekildi. Çalıştay'da paylaşılan rakamlara göre, dünyada yılda 60 milyon ton plastik üretiliyor ve 27 milyon ton plastik atığı oluşuyor. Plastik atıklar deniz ekosistemlerinde 13 milyar dolar civarında zarara yol açıyor. Türkiye'de ise günde 144 ton plastik atık denize karışıyor.
Devamını oku
-
TEMA Vakfı'nın 2015 yılında Adım Adım koşucularının destekleriyle uygulamaya başladığı Ağaç Kardeşliği Projesi, bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin çocuğun hayatına dokundu.
Devamını oku
-
Dünyanın önde gelen sosyal inovasyon ağı Social Innovation Exchange (SIX), ikinci "SIX Wayfinder" toplantısını, inovasyon elçileri ve alanında uzman konuşmacıların katılımı ile 14-15 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul'da düzenleyecek.
Devamını oku
-
Ashoka ve imece’nin hazırladığı Türkiye Sosyal İnovasyon Ekosistemi Haritası, sosyal inovasyon konusunda büyük resmi ortaya koyuyor.
Devamını oku
-
Medya çalışanları arasında su konusunda farkındalık yaratılmasını amaçlayan "Su Odaklı Gazetecilik" eğitimi 13-14 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştiriliyor.
Devamını oku
-
TEMA Vakfı gönüllüleri, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü'nü Türkiye'nin çeşitli noktalarında gerçekleştirdikleri etkinliklerle kutluyor.
Devamını oku
-
WWF-Türkiye'nin her yıl düzenlediği Dünya Saati bu yıl 24 Mart'ta gerçekleştirilecek.İklim değişikliği konusunda duyarlı kişi ve firmalar bu yıl da bir saatliğine ışıklarını kapatacak.
Devamını oku