YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2007

WWF-Türkiye TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli Ödülü'ne Layık Görüldü

  • WWF Türkiye ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKKB) koordinasyonunda, 2004 yılından bu yana devam eden Tuz Gölü Yönetim Planı Projesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli 2007 İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nü" kazandı.    

    08.11.2007 WWF Türkiye

    TMMOB Şehir Plancıları Odası’nca iki yılda bir düzenlenen ve ilki 2003 yılında gerçekleştirilen "TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli 2007 İyi Uygulamalar Ödülü" yarışması sonuçlandı.

    Yerel sahiplenme ve uygulama aşamasında aktif katılımın sağlanmış olması, özgünlük, sürdürebilirlik, örgütlenme modelinin başarısı gibi değerlendirme ölçütleri sonucunda;  Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKKB) ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) koordinasyonunda, 2004 yılından bu yana devam eden Tuz Gölü Yönetim Planı Projesi, İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nü kazandı.

    Dünyada ve Türkiye’deki nadir alanlardan bir tanesi olan Tuz Gölü’nde suyu kullanan ve yöneten tüm tarafların etkin katılımı ile hazırlanan Tuz Gölü Yönetim Planı; gölün öncelikli iki temel sorunu olan kuruma ve kirliliğin çözülmesini, göl ve çevresindeki doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının sağlanmasını ve yöre halkının tarım-su-çevre konularında bilinçlendirilmesini hedefliyor. Yönetim Planı sürecine tüm ilgi grupları (özel sektör, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yöre halkı) katıldı, sorunlar ve çözümler birlikte ortaya kondu. 2004 yılından bu yana devam eden Yönetim Planı süreci kapsamında bölgede gerçekleştirilen birçok toplantıda, yöre halkı sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tartıştılar.

    Plan doğrultusunda kirlilik ve tarımsal su kullanımı konusunda somut adımlar atılmaya başlandı. Aksaray, Kulu, Şereflikoçhisar ve Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisleri ile Aksaray, Şereflikoçhisar ve Cihanbeyli Katı Atık Depolama Tesisleri’nin yapımına başlandı. Ayrıca, tarımsal su tasarrufunun yaygınlaştırılması ve vahşi sulamadan damla sulamaya geçişin sağlanması için pilot uygulamalar ve eğitimler gerçekleştirildi. Bu eğitimler kapsamında 500’e yakın bölge çiftçisine ulaşıldı, 5 pilot tarlada damla sulama uygulandı. Yönetim Planı kapsamındaki diğer etkinlikler ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde devam ediyor.

    http://www.wwf.org.tr/haberler/haberler/archive/2007/kasim/08/haber/wwf-tuerkiye-tmmob-sehir-plancilari-odasi-raci-bademli-oedueluene-uecuencue-kez-layik-goer/    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu