YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2022

Deniz Sağdıç’tan sürdürülebilirlik sergisi

  • Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle yarattığı sürdürülebilir sanat eserleri ‘0 Sıfır Noktası’ projesi kapsamında İstanbul Havalimanı Dış Hatlar alanında sergileniyor.

    Sanatçı Deniz Sağdıç’ın İstanbul Havalimanı Atık Yönetim Merkezi’nin ayrıştırdığı atık malzemelerle yarattığı sürdürülebilir sanat eserleri ‘0’ Sıfır Noktası sergisi İstanbul Havalimanı Dış Hatlar alanında ziyaretçilerle buluştu. İGA (İstanbul Grand Airport) ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniforma, düğme, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutu, poşet gibi malzemelerin sanata dönüştüğü sergi, yolculardan büyük ilgi görüyor. İGART çatısı altında kültür sanat alanında çalışmalar yapan İstanbul Havalimanı’ndaki sergi ile doğa dostu yaşam alışkanlıkları konusunda ziyaretçilere ilham verilmesi amaçlanıyor.

    20 eser 4 aylık çalışmanın ürünü
    Sergide yer alan eserler, farklı milletlerin özelliklerini taşıyan portrelerden oluşuyor. Sergideki 20 eser 4 aylık bir atölye çalışması ile ortaya çıktı. Deniz Sağdıç, 2015 yılında uygulamaya başladığı ‘Ready-ReMade’ başlıklı projesiyle; bireyin günlük yaşamda kullandığı, tüketerek bir kenara terk ettiği nesne ve objeler ile işlevini yitirmiş her türlü atığı sanatın kendi dünyasında eser olarak yeniden var etmeyi deniyor. Ağırlıklı olarak denimi tercih eden Sağdıç, giyilemeyecek hale gelmiş bu giysilerin düğme ve fermuar gibi aksesuarlarını kimi zaman geri dönüşüm kimi zaman ise ileri dönüşüm teknikleriyle eserlerinde kullanıyor.

    Üç ay boyunca ziyaret edilebilecek
    Deniz Sağdıç bu yöntemle, bireyin tüketim alışkanlıklarını yeniden sorgulamasını, kişi ve kurumlara ‘sürdürülebilirlik’ konusunda ilham verebilmeyi, özel bilgi ve beceri isteyen malzemelerden öte günlük hayatta kullanılan, yakından tanınan malzemeler aracılığıyla birey için sanatı çok daha samimi bir düzeye kavuşturmayı amaçlıyor. Sağdıç ayrıca, tüm alan ve sektörlerde olduğu gibi sanatın da sürdürülebilirlik meselesi olduğuna dikkat çekebilmeyi istiyor. Sergi üç ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu