YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2020

Hayatı anlamak için beş belgesel

  • Evde kaldığımız bu dönem dünyayı anlamak için bir fırsat. Belgeseller de bu fırsatı evinize getiriyor. İşte sürdürülebilirliğin önemini farklı açılardan ortaya koyan beş belgesel…

    'Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel'

    Tüketimi azaltıp daha minimalist bir yaşam seçtiğimizde neleri değiştirebiliyoruz? Minimalizmi birçok yönüyle ve çeşitli bakış açılarıyla ele alan 'Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel', izlerken herkesin kendi hayatını sorgulamasına sebep oluyor. Gerçekten ihtiyacımız olan şeylere odaklanıp, tüm fazlalıkları hayatımızdan uzaklaştırdığımızda, içimizde de daha derin bir yolculuk başlıyor. Bu yolculuğun başladığı yer bu belgesel olabilir.

    Food Inc.

    Yediğiniz bir tabak yemekle aranızda bir daha eski haline dönmeyecek bir ilişki oluşturmayı denemek isterseniz Food Inc.’e bir göz atmalısınız. Ne yiyoruz? Nereden geliyorlar? Nasıl bir yolculukları var? ‘Doğal’ diye bize sunulan ürünler aslında doğada neleri değiştiriyor? Organik yaşam ve organik beslenme, sürdürülebilirlik açısından neden bu kadar önemli? Bu soruların yanıtlarını düşünmek isterseniz Food Inc.’e bir şans tanıyın.

    'Mutluluğun Ekonomisi'

    Ekolojik ekonomiler inşa etmek ve sürdürülebilir yaşamlar sürebilmek mümkün mü? Mutluluğun Ekonomisi belgeseli, amacı insan mutluluğu olan bir ekonominin gelecek için tek çözüm olduğunu, çok sağlam bir kurguyla ortaya koyuyor. İnsanın insana ve insanın doğaya inancını tazeleyecek çok başarılı bir belgesel izlemek istediğinizde, listenizde olsun.

    Origins/Kök

    Bazen bir belgesel gerçekten hayatı değiştirebilir. Çünkü değişim aslında bakış açısının değişmesiyle başlar. Yenilenebilir kaynaklarla ilgili bakış açınızı kökten değiştirecek çok ilginç bir belgesel Origins.

    Uygunsuz Gerçek / An Inconvenient Truth

    Akademi ödüllü Uygunsuz Gerçek, izlemeyenler için mutlaka listede olmalı. Küresel ısınma konusunda yıllarca çalışan eski ABD başkan adayı Al Gore bu filmle, küresel ısınma için en başarılı halkla ilişkiler çalışmalarından birini gerçekleştirdi. Küresel ısınmanın nasıl oluştuğuna ilişkin bilgileri eski bir politikacının bakış açısıyla duymak isterseniz listeye alın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu