YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mart 2020

Lüksemburg’da toplu taşıma ücretsiz

  • Lüksemburg; 1 Mart 2020’de başlayan uygulama ile toplu taşımanın tamamen ücretsiz olduğu dünyadaki ilk ülke unvanını aldı. Lüksemburg bu adımla, iklim kriziyle mücadelede büyük fark oluşturmayı hedefliyor.

    Dünyanın en küçük ülkelerinden Lüksemburg, iklim kriziyle mücadelede en büyük adımlardan birini attı. Lüksemburg’da trafiği azaltmak ve çevreyi korumak amacıyla toplu taşıma ücretsiz oldu. Uygulama, Lüksemburg vatandaşları için geçerli olurken, komşu ülkelerden gelen kişiler için de indirimli tarifeler uygulanacak. Trenlerde birinci sınıfta yolculuk etmek isteyenler ücret ödemek zorunda kalacak.

    41 milyon euro’luk maliyet

    Lüksemburg, Avrupa Birliği (AB) içinde, kişi başına en fazla otomobilin düştüğü ülke. 600 bin nüfuslu ülkede, nüfusun altıda biri başkent Lüksemburg'da yaşıyor. Komşu ülkelerden her gün 400 bin kişi başkente seyahat ediyor. Lüksemburg hükümeti, ücretsiz toplu taşıma uygulamasıyla, ülke halkı ile komşu ülkelerden gelenleri, otomobil alışkanlığından vazgeçirmeyi hedefliyor. Böylece hem trafik sorunu ortadan kalkacak hem de karbon salımı büyük ölçüde düşürülecek. Ücretsiz toplu taşıma uygulamasının Lüksemburg’a maliyetinin 41 milyon euro civarında olacağı öngörülüyor.

     

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu