YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2019

Yıldız Teknik Üniversitesi sürdürülebilirliği ileriye taşıdı

  • Yıldız Teknik Üniversitesi sürdürülebilirlik raporunun da ötesine geçerek “Entegre Faaliyet Raporu” hazırlama yetkinliğine sahip olan Türkiye`deki ilk, dünyada ise sayılı üniversiteler arasında yerini aldı.

    Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin kamu üniversitesi olarak Türkiye'deki ilk imzacısı olan Yıldız Teknik Üniversitesi, Entegre Faaliyet Raporu hazırlayarak bir ilke daha imza attı. YTÜ böylece “Entegre Faaliyet Raporu” hazırlama yetkinliğine sahip olan Türkiye`deki ilk, dünyada ise sayılı üniversiteler arasında yerini aldı.

    Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olan Finans Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Güler Aras ve ekibi tarafından hazırlanan raporda, üniversitenin sürdürülebilirlik performansı, entegre düşünce temel alınarak paydaşlarının dikkatine sunuluyor.

    Paydaşlara tam kapsamlı bilgilendirme

    Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Onursal Başkanı, Prof. Judge Mervyn E. King’in önsözünü yazdığı raporda, Yıldız Teknik Üniversitesi`nin değer yaratma süreci tüm kaynakların (insan, fikri, üretilmiş, doğal, finansal sosyal ve ilişkisel) birbirleriyle olan bağı kurularak, kısa, orta ve uzun vadede değer yaratılmasına etkisi tüm paydaşlara aktarıldı. 

    Raporda, paydaş anketi sonuçları doğrultusunda belirlenen öncelikli konular Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Stratejik Amaçları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilişkilendirilerek öncelikli konularda 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 dönemini kapsayan 12 aylık sürece ait finansal ve finansal olmayan performansının bütünsel değerlendirilmesine ve geleceğe dönük stratejilerine yer verildi.

    Rapora bu linkten ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu