YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2019

İklim değişikliği şirket kararlarını da etkiliyor

  • TSKB ve iştiraki TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Escarus'un birlikte düzenlediği ‘8. Sürdürülebilirlik Atölyesi’nde iklim değişikliğinin şirketlerin karar alma süreçlerine yaptığı etkiye dikkat çekildi.

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB), iştiraki Escarus (TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş) ile birlikte düzenlediği 8. Sürdürülebilirlik Atölyesi, 14 Aralık’ta Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen atölyeye; işletme, ekonomi, mimarlık, endüstri mühendisliği gibi farklı bölümlerden öğrenciler katıldı. 2012 yılından bu yana düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi'nin bu yılki teması; ‘İklim Değişikliği ve İş Dünyası: Şirketler İçin Risk mi Fırsat mı?’ oldu. Atölye boyunca, geleceğin karar vericileri olan üniversite öğrencileri de sürdürülebilirlik konusunu ele alarak vaka çalışmaları gerçekleştirdi. TSKB yöneticileri ile Escarus Genel Müdürü ve yöneticilerinin de eşlik ettiği atölye çalışmasında, öğrenciler kurgulanan senaryolar çerçevesinde sunumlar hazırladı.

    İklim bağlantılı riskler ele alındı

    Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, Sürdürülebilirlik Atölyesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin şirketlerin karar alma süreçlerine yaptığı etkiye dikkat çekti. Kavak şunları söyledi: "İklim kaynaklı risklerin, şirketlerin stratejik kararlarını derinden etkileme potansiyelinin belirdiği yeni bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde sigorta giderlerinden deniz taşımacılığındaki emisyon sınırlamalarına, su kaynaklarının kullanımından karbon vergilerine kadar maliyetleri etkileyecek pek çok yeni konu gündeme geliyor. Sadece içinde bulunduğumuz dünyaya karşı taşımamız gereken duyarlılıklar değil, aynı zamanda şirketlerin uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğe sahip olma arayışları da iş dünyasındaki bakış açılarının değişmesinde önemli bir rol oynuyor. O yüzden, bu seneki vaka çalışmalarında öğrencilerimize söz konusu yeni dinamikleri tanıtmayı hedefledik. İklim bağlantılı risk ve fırsatların analiz edildiği çalışmalarda, konunun sosyal ve ekonomik yönlerini birlikte değerlendirdik."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu