YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2019

Jeffrey Sachs: “Sürdürülebilir kalkınma için yeni bir yola ihtiyaç var”

  • Sürdürülebilir kalkınma alanının en önemli araştırmacılarından biri olan dünyaca ünlü ekonomist Jeffrey D. Sachs, Yeditepe Üniversitesi’nde bir konferansa katıldı.

    Sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en önemli araştırmacılarından Jeffrey D. Sachs, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çağı’ isimli kitabının Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nce Türkçeye kazandırılması dolayısıyla, ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Geleceği’ konulu bir konferans verdi. Yeditepe Üniversitesi’ndeki konferansta konuşan Jeffrey D. Sachs, sürdürülebilir bir gelecek için küresel, bölgesel ve ulusal iş birliği gerektiğini belirterek, “Sürdürülebilir kalkınma için yeni bir yola ihtiyaç var” dedi.

    Küresel ve bölgesel işbirlikleri geliştirilmeli

    Columbia Üniversitesi Profesörü ve BM (Birleşmiş Milletler) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Direktörü Jeffrey D. Sachs yaptığı konuşmada, sürdürülebilir bir geleceğe dair yapılması gereken değişiklikleri gerçekleştirebilmek için önümüzde çok kısa bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Hükümetlerin çok yavaş hareket ettiğini, sorunların aciliyeti dolayısıyla daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Sachs, şöyle konuştu: “Yerelden küresele tüm seviyelerde işbirliği yapmamız lazım. Ülkeler, bölgeler işbirliği yapmalı. Ekonomimizin ve hükümetlerimizin işleyişlerini değiştirmemiz lazım. Küresel bir anlayış geliştirmeliyiz. Paris İklim Anlaşması ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları referans noktalarımız olmalı.” 

    Avrasya ve Türkiye’nin önemi

    Jeffrey D. Sachs, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin birlikte gerçekleştirilebilmesi için Avrasya bölgesinden daha hayati derecede başka bir bölge olmadığına dikkat çekti. Sachs şöyle konuştu: “Türkiye, bugün tam Avrasya’nın merkezinde. Avrasya insanlığın yüzde 70’inden fazlasını oluşturuyor, küresel ekonominin yüzde 80’ine hitap ediyor. Dünyadaki çevresel zorlukların bir kısmıyla hepimiz karşılaşıyoruz. Buradaki gelecek, Avrupa, Asya ve Türkiye’nin nasıl davranacağına bağlı. Türkiye, Avrasya’nın hayati bir parçası. Bu bağlamda, bu ülkelerin, bölgelerin karşılaşılan zorluklara nasıl karşılık verdiğiyle bağlantılı.” 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu