YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2019

Hava kirliliği anne karnında!

  • Belçika’da yapılan bir araştırma, plasentalarda hava kirliliği kaynaklı partiküllere rastlandığını ortaya koydu.

    Belçika Hasselt Üniversitesi'nin hamile kadınlar üzerinde yaptığı bir araştırma, hava kirliliğinin anne karnındaki bebekleri etkileyen bir boyutta olduğunu kanıtladı. Sigara kullanmayan 25 kadın üzerinde yapılan araştırmada, plasentalarda hava kirliliği partiküllerine rastlandığı ortaya kondu. Bu sonuçlar, anne karnındaki bebeklerin de hava kirliliğine maruz kaldığına işaret ediyor.

    Hasselt Üniversitesi'nin araştırması, annenin soluduğu havadaki partiküllerin plasenta bariyerine sızabildiğini gösteren ilk çalışma olarak önem taşıyor. Araştırmada, hava kirliliğinin düşük, prematüre doğum ve düşük doğum kilosu gibi birçok sonuç doğurabileceği belirtiliyor. 

    Araştırmada görev alan bilim insanlarına göre; hayatın bu hassas dönemi organların oluşum aşamasında bulunması açısından büyük önem taşıyor. Gelecek nesillerin korunması, hava kirliliği etkileriyle ciddi bir mücadele gerektiriyor. Anne adaylarının mümkün olduğunca trafikten uzak kalması ise kısa vadeli bir çözüm önerisi olarak ortaya konuyor. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu