YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Ağustos 2019

Gillian Anderson sesleniyor: Hadi doğru olanı yapalım!

  • Hollywood’un ünlü kadın yıldızı Gillian Anderson, The Guardian gazetesinde paylaştığı bir yazıyla dünya devletlerini okyanuslar için birleşmeye çağırıyor. 

     Anderson çevre sorunlarıyla ilgili etkileyici bir özet yaptığı yazısında bir dizi öneriyi de sıralıyor. Tamamını bu linkten inceleyebileceğiniz yazıda Gillian Anderson’dan aldığımız satır başlarını sizin için sıralıyoruz.

    “Okyanuslarımız ve yaşadıkları yaşam, aşırı avlanma, iklim değişikliği, petrol sondajı ve plastik kirliliği gibi birçok tehdidin baskısı altındadır. Bu çok basit, okyanuslar krizde!”

    “Hükümetler New York’taki BM’de ulusal sınırların ötesinde bulunan suları kapsayacak olan küresel bir okyanus anlaşmasının ilk taslak metnini müzakere etmeye başlayacak. Bu geniş deniz alanı, dünya yüzeyinin neredeyse %50'sini kapsıyor. Doğru kararlar, okyanuslar için büyük bir umut doğacak.”

    “Bilim açıktır. Okyanuslar ısınıyor ve daha asidik hale geliyor, bu da mercan resiflerini ve diğer kırılgan ekosistemleri öldürüyor. Plastik kirliliği deniz yaşamını boğuyor ve köpekbalıkları, kılıç balığı ve ton balığı gibi büyük balıkların % 90'ı avlanıyor.”

    “Şimdi yeni bir tehdit ortaya çıkıyor. Önde gelen bilim adamları, okyanuslarımızın derin deniz madenciliğinden ciddi ve geri dönüşü olmayan zararlarla karşı karşıya kaldıklarını, şirketler de deniz tabanından metaller ve mineraller çıkarmak için sıraya girdiklerini belirtti.”

     “İklim acil durumunun temel nedenlerini ele almalı, fosil yakıtları yakmayı bırakmalı ve% 100 yenilenebilir enerjiye geçmeliyiz.”

    “Küresel bir okyanus anlaşması, mavi gezegenimizin sağlanması için atılan ilk adımdır ve milyarlarca insanın hayatını sürdürmesine olanak verir.”

    “Şimdi, hırs ile eylemi eşleştirme, jeopolitik farklılıkları ve ticari kazancı bir kenara koyma ve gelecek nesillerin çıkarlarına göre hareket etme zamanı.”

    Yazıyı okumak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu