YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Temmuz 2016

Atık pil toplayarak işitme engellilere yardım edebilirsiniz

  • Zeytinburnu Belediyesi'nin başlattığı 'Sen de Bir Kulak Ver' kampanyasında toplandıktan sonra geri dönüşüme kazandırılacak her 500 kilogram atık pil karşılığında ihtiyacı olan bir işitme engelliye işitme cihazı hediye edilecek.

    Zeytinburnu Belediyesi'nin öncülüğünde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, TAP Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen 'Sen de Bir Kulak Ver' projesi kapsamında atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Toplandıktan sonra geri dönüşüme kazandırılacak her 500 kilogram atık pil karşılığında ihtiyacı olan bir işitme engelliye işitme cihazı hediye edilecek. 30 Kasım Çarşamba günü sona erecek projede elde edilen atık pillerle alınan işitme cihazları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde işitme engelli vatandaşlara teslim edilecek.

    Projede, çöpe atılacak, değeri olmayan, hem çevre kirliliğine hem de doğal kaynakların zarar görmesine neden olan atık pillerin, toplatılarak geri dönüşüme kazandırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve işitme engelli vatandaşların insanları rahat bir şekilde duymasının sağlanması amaçlanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu