YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2013

Merkel’in 'yeşil' devrimi

  • Fukuşima felaketinin ardından nükleer enerjiden vazgeçme kararı alan Almanya, bu kez çevreye verdiği zararla gündemde.

    Özge ARTUNÇ

    Japonya‘daki Fukuşima santralinde yaşanan nükleer felaket, Almanya’nın enerji politikalarında yeni bir sayfa açmasına neden oldu. Çernobil’den sonra en büyük nükleer sızıntı olarak kayıtlara geçen Fukuşima faciasından sonra Almanya, nükleer enerjiye olan bağımlılığına son verme kararı aldı. Yeşil enerji devrimi olarak bilinen bir plan hazırlandı. Angela Merkel liderliğindeki Alman hükümeti, Fukuşima’dan 3 ay sonra bu planı uygulamaya koydu.

    3 AYDA 8 NÜKLEER SANTRAL KAPANDI
    Almanya, plan çerçevesinde, 2022‘ye kadar tüm nükleer santrallerini kapatacağını, aşamalı olarak alternatif ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını devreye sokacağını açıkladı. İlk olarak 17 nükleer santralden 8‘ine kilit vuruldu. Güneş ve rüzgar enerjisi teşvik edildi. Yılın büyük bölümünü güneşe hasret geçiren Almanya, 2 yılda dünyanın en çok güneş enerjisi üreten ülkelerinden biri haline geldi. 21 binden fazla rüzgar gülü ile rüzgar enerjisi, elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılamaya başladı. Toplamda 250 milyar euro‘ya mal olması beklenen bu dev dönüşümün yumuşak karnı, zaman içerisinde kendisini gösterdi.

    26 Kasım 2013 Ntvmsnbc
    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu