YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Ekim 2013

Çevreci Oteller "Yeşil Anahtar"ından Tanınıyor

  • 1 Ekim 2013 Energy World
    Dünyada 26 ülkede uygulanan Yeşil Anahtar Programı sayesinde ülkelerin turizmdeki markaları yükselirken, Türkiye'de de çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat ederek "Yeşil Anahtar"la ödüllendirilen turistik konaklama tesisi sayısı 21'e yükseldi.

    Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Anahtar Programıyla çevrenin korunması yönündeki girişimlerin ödüllendirilerek desteklendiğini, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunulmasının amaçlandığını belirtti.

    Güngör, uluslararası bir eko-etiket olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından hayata geçirilen programın, ilk kez 1994'te Danimarka'da uygulanmaya başlandığını söyledi.

    1998'de Fransa'nın, Yeşil Anahtar Programı'na katıldığını ve kamp alanlarını belgelediğini anlatan Güngör, 2002 yılında da Avrupa'da yaygınlaştığını bildirdi.

    Programın temelde 5 hedefi olduğunu belirten Güngör, "Çevrenin korunması, tüketimin azaltılması sonunda maliyetin düşürülmesiyle ekonomik yönetim, işletmenin daha geniş sorumluluklar alarak turizmin güçlendirilmesine katkısı, ödüllü işletmelerin ve yeşil anahtar etiketinin promosyonuyla pazarlama stratejisi ile işletme sahibinin, personelin, müşterilerin çevre bilincinin arttırılması ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim amaçlanıyor" diye konuştu.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu