YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2013

Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi

  • 9 Ekim 2013 Energy World
    "Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi"ne verdiği destekle kısa sürede 73 bin kilogramdan fazla bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandıran Keçiören Belediyesi, projenin tanıtım toplantısına da ev sahipliği yaptı.

    Kalaba etkinlik alanında düzenlenen tanıtım toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur katıldı. Konuşmasına Çevre Çiçekleri Hareketi'ne üye çocukları selamlayarak başlayan Bakan Bayraktar, Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi'nin hem çevreyi temiz tutmayı hem de engelli vatandaşları mutlu etmeyi amaçlayan bir çalışma olduğunu söyledi.

    Atık yağları geri dönüştürerek enerji ürettiklerini ve çevre kirliliğini önlediklerini belirten Bayraktar, proje için Türkiye genelinde oluşturulan atık yağ toplama noktasının 17 bine ulaştığını ve bu sayıyı Aralık ayına kadar 50 bine çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Bakan Bayraktar, Türkiye'de yılda 1,5 milyon ton bitkisel ve hayvansal yağ kullanıldığını ve bu yağlardan yaklaşık 300 bin tonunu atık yağların oluşturduğunu dile getirirken, sözlerini şöyle devam etti: "Ancak bu miktarın sadece 10 bin tonu toplanarak geri dönüştürülebiliyor. Geride kalan atık yağlar ise evlerde ve iş yerlerinde lavabolara dökülüyor. Lavabolara dökülen bu yağlar içme sularını ve denizleri kirletirken, hem bu sularda yaşayan canlılara zarar veriyor hem de deniz ürünlerini tüketen insanlarda kanser ve benzeri hastalıklara sebep oluyor. Çevre kirliliği karşısında duyarlı hale gelmeliyiz. Gençlerimiz çevre konusunda çok duyarlı, bu bizi çok mutlu ediyor."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu