YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2013

Doğal kaynaklar azalıyor!

  • 16 Ağustos 2013 Ntvmsnbc
    Yaşamımızı devam ettirmemiz için hayati öneme sahip olan doğal kaynaklar, artan dünya nüfusu ve tüketim alışkanlıklarımızın değişmesi ile olumsuz yönde etkileniyor. Özellikle geri bırakılmış ülkelerde yetersiz, hatalı ve eski teknolojilerin kullanımı nedeniyle hem doğal kaynaklar hızla tükeniyor hem de coğrafi çevre, ekolojik denge ciddi zarar görüyor.

    İnsan eliyle tahrip edilen doğal kaynaklar yaşamın tamamında büyük öneme sahip. Su, oksijen, bitki örtüsü gibi doğal kaynakların büyük bir hızla azalması, canlıların yaşam alanlarını kısıtlamakta, çevresel felaketlere ya da iklim değişikliklerine yol açmakta.

    Hızla azalan doğal kaynakların başında sağlıklı bir hayatın devamı için hayati öneme sahip olan su geliyor. Canlıların gereksinim duyduğu en önemli doğal kaynaklardan biri olan su, insanların yıllarca göllere ve denizlere bıraktıkları atıklar nedeniyle azalmakta, kullanılamaz hale gelmekte. Su ortamının korunması için kanalizasyon ve atık su arıtma tesisleri, altyapı çalışmalarına önem vermekte ve bu çalışmalar çoğaltılmakta.

    ORMANLAR AZALIYOR
    Canlı yaşamı için sayısız yararı olan ve gelecek kuşağa aktarılması gereken ormanlarda doğru kullanılmayan doğal kaynaklardan yalnızca biri. Yüzyıllardır ormanların tahrip edilmesiyle; ekolojik denge bozulması, birçok canlı türünün yok olması, hava kirliliği, erezyon ve sel gibi olaylar yaşandı.

    TEMA’nın yapmış olduğu incelemeler sonucu Türkiye’de 2013 yılının Temmuz ayında bin 462 adet orman yangını çıkarken 3 bin 194 hektar alan zarar gördü. Ormanların gelecek kuşaklara da kalması için gerekli özen gösterilmeli ve günümüzde artan orman yangınlarına karşı gerekli önlemler alınmalı.

    Çevreye oldukça zarar veren madenlerden olan uranyum ve toryum ise nükleer enerji elde edilmek için kullanılıyor. Elde edilen nükleer enerji ise santrallerde oluşabilecek sızıntılarla ya da geçmişte yaşandığı gibi büyük patlamalarla çevredeki canlıların tümünü tehdit ediyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu