18 Temmuz 2013 RadikalOkyanusta tek başına gezinip, diğer balinalardan farklı bir frekansta şarkısını söyleyen bu yalnız kovboy, henüz tanışamadığı diğer balina arkadaşlarıyla iletişim kuramıyor.
Bilim insanları sonbaharda uzun süredir varlığından haberdar oldukları ‘yalnız balina’yı nihayet bulmaya çalışacak. 20 yıldan fazla süredir bir ekip tarafından sesi dinlenen balinanın ‘yalnız’ olarak adlandırılmasının nedeni, diğer balinalardan farklı bir frkansta iletişim kurmaya çalışması.Araştırmacılar, uzun süredir Pasifik Okyanusu’nun kuzeyinde daha önce hiç duyulmayan bir balina şarkısı dinliyor, ancak bu balinanın nasıl göründüğüne dair bir fikirleri yok.Kuzey Pasifik Okyanusu’nda yaşayan diğer balinaların hiçbirine ait olmayan bir frekansta ses çıkaran balinanın daha önce görülmemiş melez bir balina olabileceği düşünülüyor. İlk olarak bir denizaltındaki görevlilerin dikkatini çeken sesi daha sonra okyanusbilimci Dr. William Atkins dinledi. Sesin oldukça yüksek bir frekansta olduğunu farkeden Atkins, bu sesi diğer balinaların sesleri ile karşılaştırdı. Civardaki diğer balina türleri birbirleriyle 17-18 hertz aralığında iletişim kurarken (çoğu insanın duyamayacağı bir titreşim), bu yeni tür 52 hertz aralığında şarkı söylüyor.
İlk etapta, bu anormal şarkıcının sağlık problemi olan bir balina olabileceği düşünüldü, ama Pasifik’te yirmi yılı aşkın süredir dolandığı için bu biraz olasılık dışı.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013