YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2013

Türkiye'nin Etobur Türleri Kitapçığı Hazırlanıyor

  • 3 Temmuz 2013 Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
    Kitapçık ile etoburlar konusunda avcıların bilgi eksikliğinin giderilmesi, etoburlar konusundaki yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve türler üzerindeki kaçak av baskısının azaltılması amaçlanıyor.

    Tüm illerdeki avcı adaylarına verilen temel avcılık eğitim kurslarında Türkiye’deki etoburların biyolojileri, ekolojileri ve önemlerinin anlatılacağı bir ders kitabı hazırlamak amacıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğal Kaynak ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (DOĞADER) arasında bir protokol imzalandı.

    Boz ayı, kurt, vaşak, karakulak ve sırtlan gibi büyük etobur türler konusunda tür çeşitliliği ve popülasyon büyüklükleri açısından kendi biyocoğrafyasında eşsiz bir konumda olan Türkiye'de bu türlerin daha etkin bir biçimde korunabilmesi için avcıların bu hususta bilinçlendirilmeleri gerektiği açıklaması yapıldı. Bu amaçla imzalanan protokol ile başlanan çalışmalarda Türkiye’deki etoburların biyolojileri, ekolojileri ve önemlerinin anlatılacağı bir ders kitabı hazırlanacak ve başta Temel Avcılık Eğitimi kursiyerleri olmak üzere ilgili tüm paydaşlara ücretsiz dağıtımı sağlanacak.

    Hazırlanacak kitap ile etobur türlerin hem doğal hayat, hem de kırsalda yaşayan insanların yaşamları üzerine bilinmeyen önemini avcıların benimsemesi ve tarih boyunca insanların saygı duyduğu etoburların bugün gelinen noktada insanlara ihtiyaç duyduğunu avcıların anlaması amaçlanıyor. Hazırlanacak olan kitabın bir diğer hedefi ise etoburlar konusunda yanlış ve olumsuz düşüncelerin düzeltilmesi. Kamuoyunda sanıldığının aksine etoburların doğada sınırsızca tüketen (karşılarına çıkan her hayvanı öldüren) değil, son derece seçici şekilde dengeleyici ve düzenleyici bir rol aldığını insanların öğrenmesi.

    Haber Kaynağı: Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu