YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2013

Biyoatık Bir İlçenin Elektriğini Karşılayabilir…

  • 6 Temmuz 2013 Enerji Gazetesi
    Agoras Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, Antalya’daki otellerde oluşan yaklaşık 3,5 milyon ton atığın, biyogaz enerjisine dönüştürülebileceğini söyledi.

    Dükkancı, bu atıklardan elde edilen enerji ile Antalya’nın bir ilçesinin elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini ifade etti.

    Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen 2. Güneş Sempozyumu 30 Ekim-3 Kasım 2013 arasında Antalya’da yapılacak. Aynı tarihlerde Cam Piramit’te RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı da düzenlenecek. EMO ve Mimarlar Odası, Agoras Fuarcılık ile bir araya gelip 2. Güneş Sempozyumu ve RENSEF Fuarı’nı birlikte ve birbirini destekleyecek şekilde organize etme kararı aldı. EMO’da düzenlenen basın toplantısında fuar ve sempozyum hakkında bilgi verildi.

    Toplantıda konuşan Agoras Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, 11 milyon turistin geldiği Antalya’daki otellerde atılan çöplerin inanılmaz bir biyoatık oluşturduğunu söyledi. Bu atıkların biyogaz olarak enerji üretiminde kullanılabileceğini ifade eden Dükkancı, bu enerjinin Antalya’daki bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti. Antalya’daki seralardan da yaklaşık 2,5 ton atık çıktığını kaydeden Dükkancı, bütün bu atıkların enerji olarak kullanılması gerektiği hususunda vurgu yaptı. Dükkancı, güneş enerjisi konusunda şunları aktardı: “Enerji Bakanlığımızın Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre Antalya’dan Van’a uzanan hattın güneyi güneş enerjisini en fazla alan bölgelerdir. Dolayısıyla Güneş Enerjisi Santralleri için uygulama sahalarının da bu bölgede kurulması bekleniyor. Hatta güneş enerjisinde Antalya’nın Avrupa’nın başkenti olması iddiası konuşuluyor.”

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu