11 Nisan 2013 NtvmsnbcTEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Birleşmiş Milletler’in ormanlar için önemli katkı sağlayan 5 kişilik 'Orman Kahramanı' listesine girdi.
Birleşmiş Milletler tarafından "Orman Kahramanı" unvanı verilen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, "Yaşamak istiyorsak yaşatacağız. Bugün bizlere hayat verenleri yaşatacağız" dedi.
Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen "İnsan İçin Orman" ödül töreninin basın toplantısında, "Orman Kahramanı" unvanını alanlar ile uluslararası kısa film ve fotoğraf dalında dereceye girenler açıklandı.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, BM Ormancılık Forumu Direktörü Jan McAlpine ve BM Ormancılık Forumu Sözcüsü Dan Shepard katıldı.
Toplantıda, Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ile Ruanda'dan Dr. Rose Mukankomeje'ye, Tayland'dan Preecha Siri'ye, Brezilya'dan Almir Narayamoga Surui'ye, ABD'den da Dr. Ariel Lugo'ya, ''Orman Kahramanı'' unvanı verildiği bildirildi.
Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı'nı kurmadan önce bir botanik bahçe oluşturmak için yola çıktığını ifade ederek, "Türkiye'yi gezerken aradığım bitkileri ve ekosistemi göremedim. Erozyonlarla tanıştım. Erozyonu anlatabilmek için Nihat Gökyiğit arkadaşımla beraber vakfı kurduk. İşte bugünlere kadar gelebildik" diye konuştu.
Bu fırsatı ve unvanı veren herkese teşekkür eden Karaca, "Yaşamak istiyorsak yaşatacağız. Bugün bizlere hayat verenleri yaşatacağız. Bunlar kimdir? Doğal ekosistemdir. Orman da bu ekosistemlerden biridir. Orman, ağaç değildir.
Bunu anlatamıyoruz. Ormana girilmez. Orman işletilemez. Ormana yol yapılmaz. 40 ağaç dikiyorlar, adına orman diyorlar, olmaz. Zor ama ormanın bir ekosistem olduğunu anlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Karaca, Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlarla ormanı daha iyi anlatabileceklerine inandığını aktardı.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013