YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2013

Arı ölümleri siyah örtüyle azaldı

  • 9 Nisan 2013 Cumhuriyet
    Kırklareli'deki arı yetiştiricilerinin kış aylarında üzerini siyah örtüyle kapattıkları kovanların içindeki nemin azalması sayesinde arı ölümlerinin büyük oranda önüne geçildi.

    Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orta Doğu Teknik ve Namık Kemal üniversiteleri ile yaptıkları protokol kapsamında Trakya arısının özelliklerinin araştırıldığını söyledi.

    Dünyada bilinen 20 arı ırkı olduğunu, her arının kendi bölgesine göre farklı özellik gösterdiğini anlatan Ulus, Kırklareli'deki Trakya arısının da aralarında yer aldığı 5 ırkın Türkiye'de bulunduğunu kaydetti.

    Ulus, Trakya arısını ıslah çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Her arının kendi bölgesinde daha iyi çalıştığı biliniyor. Marmara bölgesindeki arı ırkı, Trakya arısı olacak. Arıcılarımız kendi ana arılarını üretsinler. El birliğiyle bu çalışmayı devam ettirmek istiyoruz. Diğer arı türleri 50 gün çalışırken, Trakya arısı 59 gün çalışarak bal veriminin artmasına katkı sağlıyor. Ayrıca Trakya arısının bir diğer özelliği de çok sakin olmaları. Dolayısıyla arıcılarımız da rahat çalışıyor. Sakin arılar sahiplerini sokmuyor" diye konuştu.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu