YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Nisan 2013

Bodrum Ot Festivali 6 Nisan'da başlıyor

  • 27 Mart 2013 Ntvmsnbc
    "Bodrum Ot Fest" 6-7 Nisan tarihlerinde Yalı Beldesi'nde başlıyor. Sürprizlerle dolu olan festivalde, 'Yöresel Ot Yemekleri' ile Bodrumlu ve Koslu aşçıların katılacağı 'Şeflerin Düellosu' yarışmaları da yapılacak.

    Bu yıl ilki düzenlenecek olan ''Bodrum Ot Fest'', lezzetli yemeklerin yanı sıra sağlıklı yaşam için faydalı olan otların bir şenlik havasında tanıtılacağı bir festival.

    Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi'nin (KADEM), Bodrum Belediyesi, Yalı Belediyesi, Bodrum Kültür Sanat Topluluğu destekleri ile organize ettiği "Bodrum Ot Fest" hayatımıza tat katan ve mucizevi faydaları olan, yenebilir otları tanıtacak; şefleriyle ve ustalarıyla sofralara taşıyacak.

    Festivalin amacı ise, ilçe ve adaların ot kültürleriyle Bodrum'u tanıştırmak ve otların bir soykütüğünü çıkartmak. KADEM, festivali gelecek yıllara da taşıyarak uluslararası bir festival haline getirmek niyetinde.

    2 GÜN SÜRECEK
    6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Bodrum Yalı Beldesi Gerenkuyu Mevkii'nde gerçekleşecek olan "Bodrum Ot Fest" çeşitli organizasyon ve yarışmalarla 2 gün sürecek.

    Cumartesi-Pazar günleri 11.00-18.00 saatleri arasında devam edecek olan festivalde, otlar köylü pazarıyla satışa sunulacak. Festival, Bodrum'a özgü çalgıcılar, ot sergileri, gün boyu sürecek etkinlikler ve yöresel ot yemekleri yarışması ile devam edecek. Bölgede bulunan metruk binanın graffiti sanatçıları tarafından boyanacak olması da festivalin sürprizi. Festivalde, çocuklarla tohum ekimi, eşek ve at gezintilerinin yanı sıra tohum ekimi de yapılacak. Ayrıca "Yöresel Ot Yemekleri" ile Bodrumlu ve Koslu aşçıların katılacağı "Şeflerin Düellosu" yarışmaları düzenlenecek.

    JÜRİ ÜYELERİ
    Jüri üyeliğini, Bodrum otlarının tanıtıldığı "Bodrum Tadında" adlı kitabın yazarı, yurtiçi ve yurtdışında ödüller kazanan usta aşçı Ahmet Çetin, yurtdışında gastronomi üzerine workshoplar yapan ödüllü aşçı Erhan Şeker, Bodrumlu yöresel lezzet ustası Fatma Satı ile İz TV yapımcısı ve sunucusu Wilco Van Herpen yapacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu