YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2013

Bu Billboard Hayat Veriyor

  • 11 Mart 2013
    Peru'da bir üniversite, öğrenci sayısını arttırmak için yaptığı reklam kampanyasında temiz içme suyu üretti.

    Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılı öğrenci kayıt döneminde öğrenci sayısını arttırmak için bir reklam kampanyası yapmak istedi. Kampanya boyunca birlikte çalıştığı Mayo DraftFCB şirketi, üniversiteyi tanıtmak için teknolojinin kullanıldığı bir proje üretti.

    Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi, Peru'nun en büyük şehri olan Lima'da bulunuyor. 7.6 milyon nüfuslu Lima, çöl bölgesinde bulunan bir şehir ve ciddi bir kuraklık sorunu yaşıyor. Ama bir yandan da kıyı şeridinde olduğu için havadaki nem oranı %83'lerde seyrediyor.

    Üniversitenin inşa ettiği billboardlarda, önce jeneratörlerle havadaki nem yakalanıyor, sonrasında ise yakalanan su ters osmoz işleminden geçiyor. Böylelikle nem, temiz içme suyuna dönüştürülüyor.

    Lima'da inşa edilen tek billboard ile 3 ay içerisinde 9,5 ton su üretildi. Bu miktar, her ay yüzlerce ailenin su ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Lima'da oturan yaklaşık 1.2 milyon kişinin evinde musluktan su akmıyor. Su ihtiyaçlarını özel su şirketlerinden sağlamaya çalışan şehir sakinleri, bu şirketlerin denetim altına alınamaması yüzünden kimi zaman 1 metreküp suya 20 dolar kadar ödemek zorunda kalabiliyorlar. Bu fiyat, şehrin zengin bölgelerinde oturan sakinlerinin ödediklerinin neredeyse 20 katı kadar.

    Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi web sitesine ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu