YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Mart 2013

Denizden klozet bile çıktı!

  • 2 Mart 2013 Cumhuriyet
    Marmaris'te gönüllü dalgıçlar tarafından yapılan deniz dibi temizliğinde aralarında klozetin de bulunduğu çok sayıda atık çıkarıldı.

    Marmaris Çevrecileri Derneği tarafından Uzunyalı mevkisinde gönüllü dalgıçların katıldığı deniz dibi temizliği çalışması yapıldı. Yaklaşık 3 saat denizde kalan ve belirli aralıklarla dalan 3 dalgıç, deniz dibinden topladıkları atıkları iplere bağlayarak sahile çıkardı.

    Denizden araç lastikleri, battaniye, alışveriş arabası, tencere, çaydanlık, soba borusu, çok sayıda şişenin yanı sıra bir de klozet çıkması şaşkınlığa neden oldu.

    Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlik çalışmalarının 2 ay boyunca süreceğini söyledi.

    Denizin dibinde yüzlerce metrekarelik alanın şişelerle kaplanmış durumda olduğuna dikkati çeken Kutengin, ''Birkaç ay sonra turistler gelip buralarda yüzecekler. Bu çöplerin temizlenmesi lazım. Yarın da liman temizliği yapılacak'' dedi.

    Karaya çıkartılan malzemelerin denizdeki malzemelerin onda biri olduğunu belirten dalgıç Erkut Bakıroğlu ise ''Bu kadar çöpü sadece 1,5 günde 3 arkadaşla çıkardık. Bölgede en az 4-5 gün çalışmamız gerekiyor ki gerçek bir temizlik oluşsun. Ekibimizi çoğaltıp temizliğe devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın bu konuya dikkat etmesini rica ediyorum'' diye konuştu.

    Sahilde bir araya toplanan atıklar, daha sonra Marmaris Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekiplerince kamyona yüklenerek Katı Atık Depolama Tesisi'ne götürüldü.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu