YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2013

Karşıyaka Sahilleri KARBİS'le Şenlendi

  • 19 Şubat 2013 Karşıyaka Belediyesi
    Karşıyaka Belediyesi’nin “Akıllı Bisiklet Kiralama” sistemi KARBİS Karşıyaka sahilini şenlendirdi.

    Özellikle hafta sonları KARBİS’ini kiralayan kendini sahile atarken, bir ay içinde sisteme kayıt yaptıranların sayısı da 1500’e ulaştı. Deneme sürecinde ücretsiz olan uygulamanın Karşıyaka Belediyesi Meclis kararıyla ücretli hale getirilmesi de Karşıyakalıların hızını kesemedi.

    Sabahları işe giderken, vapur iskelesine ulaşmak için bile kullanılan KARBİS için Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından tarife şöyle belirlendi: İlk yarım saat için 25 kuruş, 2 saat için 1 lira, 2 saatten sonra her saat için ise 75 kuruş ilave ücret alınacak.

    Sistemin gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bisiklet sayısını arttırabileceklerini de belirterek, “Uygulamadan çok olumlu tepkiler aldık. Rakamlarda gösteriyor ki, Karşıyakalılar KARBİS’i çok sevdi. Önümüzdeki dönem, farklı noktalara da istasyonlar koyarak, uygulama alanını genişletmek ve kullanımı yaygınlaştırmak istiyoruz. Sistemin aksamadan devam edebilmesi için de, cüzi miktarlarda ücret alacağız” dedi.

    Karşıyaka Alaybey, Çarşı çıkışı Vapur İskelesi yanı, Nikah Sarayı, Bostanlı Vapur İskelesi yanındaki Demokrasi Meydanı, Mavişehir Deniz Kent ve Tay Park’ta kurulan istasyonlarda 65 adet bisiklet kullanıma hazır halede bisiklet severleri bekliyor.

    Güneş enerjisi ile çalışan kamera sistemi bulunan KARBİS istasyonlarına kurulan kiokslardan kimlik bilgileri girilerek bisiklet alınabiliyor. Özel cip sayesinde sürekli bilgisayar ortamında takip edilen bisikletlerle ilgili istasyonlar arası dağıtımı sağlayan mini bir araç tahsis edildi. Bisikletlerde, ayrıca doğacak kaza veya benzeri sıkıntılarda acil yardım çağrı düğmesi bulunuyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu