YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Şubat 2013

Stern: "Yanılmışım"

  • 30 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    Lord Stern: “İklim değişikliği hakkında yanılmışım. Durum çok, çok daha kötü.”

    İngiliz ekonomist Nicholas Stern, 2006 yılında hazırladığı iklim değişikliği hakkındaki raporla tüm dünyanın dikkatlerini üzerinde topladı.

    Onun yazdığı bu rapor politikacıların ve çevre örgütlerinin en çok atıfta bulunduğu raporlardan biri oldu. Stern'in 2006 yılında yazdığı raporun ardından geçtiğimiz günlerde The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajı yine tüm dikkatleri çekti...  Stern, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda yapılan röportajda,  “Geriye baktığımda, riskleri hafife almış olduğumu görüyorum. Gezegen ve atmosfer, beklediğimizden daha az karbon emiyor ve salımlar hızlı bir şekilde artıyor. Hal böyle olunca bazı etkiler beklediğimizden çabuk gerçekleşiyor” dedi.

    2006’da yayınlanan Stern Raporu, uzun dönem sıcaklık ortalamalarının 2-3 C derece yükselmesi olasılığını %75 olarak vermişti. Raporun yazarı Nicholas Stern, bugünkü görüşünü ise şöyle özetledi: “4 C civarında bir artışa doğru giden bir yoldayız. İşlerin böyle gideceğini bilseydim sanırım çok daha açık sözlü olurdum. 4-5 C’lik bir artışın riskleri konusunda çok daha kararlı olurdum.”

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu