24 Ocak 2013 TEMA VakfıDeniz Ataç, TEMA Vakfı’nın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
TEMA Vakfı’nda yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısı seçimi yapıldı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan’ın, Mütevelliler Heyeti Başkanı olması nedeniyle yapılan seçimde, Deniz Ataç TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek, vakfın ilk kadın başkanı oldu. Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy da TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 2008–2009 tarihleri arasında kısa bir dönem TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü yaptı. Mart 2009’dan bu yana gönüllü olarak yönetim kurulu başkan yardımcısı olan ve Aralık 2011’de Mütevelliler Heyeti Üyesi seçilen Deniz Ataç, 21 Ocak 2013 tarihi itibariyle TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Ocak 2008 tarihinden bu yana yönetim kurulu, Mart 2012 tarihi itibariyle de mütevelliler heyeti üyesidir. Ayrıca, bilim insanı kimliğiyle vakfın faaliyet ve görüşlerinin bilimsel temellere dayanmasına hizmet eden Bilim Kurulu’nun gönüllü bir üyesidir.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç Kimdir?Deniz Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmıştır. Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bankası’nda Hazine ve Pazarlama Müdürlüğü yapmıştır. Finans sektöründeki son görevi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcılığı’dır. Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Fora Zeytin’in üretim ve pazarlama şirketleri olan Ant Gıda A.Ş. ve Zepa Pazarlama A.Ş.nin dokuz yıl Genel Müdürlüğü ile aynı dönemde 4 yıl süreyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği’nin ilk kadın yönetim kurulu başkanıdır. Ayrıca, 2002 yılında Dünya Gazetesi tarafından en başarılı profesyonel kadın yönetici seçilmiştir.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy Kimdir?Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mimar olarak mezun olmuştur. 1976’da Yüksek Lisans derecesi almış ve 1981 yılında doktorasını tamamlamıştır. 1992 yılında profesör olmuştur. 2003-2004 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Nisan 2005-Aralık 2008 tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölüm Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, halen aynı üniversitede öğretim üyeliği ve İTÜ Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Çeşitli İngilizce ve Türkçe yayınları, araştırma ve uygulama çalışmaları, çeşitli proje yarışmalarında dereceleri ile İstanbul Tarihi Yarımada Araştırması ile 2004 yılında aldığı Europa Nostra Ödülü başta olmak üzere uluslararası ve ulusal ödülleri bulunmaktadır.
Toprak Yaşamdır!
TEMA Vakfı web sitesine ulaşmak için tıklayınız.
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Erasmus AI, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve bu alanda ilk...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013