YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2013

Atık tenekelerden ev aleti

  • 15 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    71 yaşındaki Hasan Keleş, atık tenekelerden huni, kandil, kaşık, rende, pasta kalıbı, küllük, soba, boru ve baca gibi gibi ev gereçleri yapıyor...

    Burdur'da atık tenekelerden huni, kandil, kaşık, rende pasta kalıbı, küllük, soba, boru ve baca gibi gibi ev gereçleri yapan 71 yaşındaki bedensel engelli Hasan Keleş, ürünlerini 5 metrekarelik dükkanında satışa sunuyor.

    Hasan Keleş, bedensel engelli olduğu için iş bulamadığını, bu nedenle ailesinin kendisini 1955 yılında teneke işinde çalıştırmaya başladığını anlattı.

    Bu tarihten beri tenekecilik mesleğini sürdürdüğünü ve bu işten geçindiğini belirten Keleş, ''Evliyim ve 2 çocuğum var. Sabah evden çıkıp dükkanıma geliyorum. Namaz vakitlerinde camiye gittikten sonra Allah verirse ekmek paramı alıp evime gidiyorum. İyi kötü bir dükkanım var, ayda 40 lira kira veriyorum'' dedi.

    Keleş, komşuların getirdiği ve arastadan aldığı yağ tenekeleri ile tabaka saclardan ev gereçleri yaparak sattığını söyledi. Atık tenekelerden huni, kandil, kaşık, rende, pasta kalıbı, küllük, soba, boru ve baca dibi gibi ev gereçleri yaptığını ifade eden Keleş, ''Bu işin zorlukları da oluyor tabi. Mesela dikkat etmezsen teneke elini kesiyor. Ev gereçlerini üretirken çekiç, makas, silindir gibi aletler kullanıyorum'' diye konuştu.

    Yaptığı ev gereçlerinden rendeyi 1 lira, huniyi 5 ile 7.5 lira arasında fiyatlardan sattığını anlatan Keleş, vatandaşların bu ürünlere ilgi gösterdiğini kaydetti.

    Keleş, pres baskı başladıktan sonra tenekecilik mesleğinin kaybolmaya başladığını, usta yetişmediğini dile getirdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu