YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ocak 2013

Çevre temizlik vergisine zam

  • 4 Ocak 2013 Yeşil Gazete
    Konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları arttırıldı.

    Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2013 yılında, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanacak.

    Maliye Bakanlığı’nın Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’nin 31 Aralık 2012 tarihli 4. mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; bugünden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları 2012 yılı için yüzde 7.8 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı çerçevesinde artırıldı.

    İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak. Büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelerde uygulanan çevre temizlik vergisi tutarları yüzde 25 artırılarak hesaplanacak.

    Konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için belirtilen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde söz konusu çevre temizlik vergisi tutarları yüzde 50 indirimli olarak uygulanacak.

    Buna göre, kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde bulunan konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına 9 kuruş olarak hesaplanacak

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu