YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Kasım 2012

Yer altının dev kanatları

  • 7 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    "Yer Altının Dev Kanatları Projesi" ile Mısır Meyve Yarasası korunmaya çalışılıyor...

    İri yapılı Mısır meyve yarasası (Rousettus aegyptiacus) Türkiye’de sadece orta ve doğu Akdeniz bölgesindeki mağaralarda gözlenebiliyor.

    Bununla birlikte, türün popülasyon büyüklüğü ve korunma gereksinimleri bilinmiyor. Ayrıca, Türkiye’deki birçok mağara ekosistemi ve buralarda yaşayan yarasa türleri turizm, barajlar, taş ocakları, definecilik ve guano ticareti gibi etmenlerden ötürü tehdit altında bulunuyor.

    Tür ve yaşam alanı üzerindeki tüm bu sorunların çözümü için, mağara ekosistemlerin korunması için mağara koruma planlarının hazırlanması ve koruyucu yasal tedbirlerin alınması gerekiyor.

    Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği (BUMAD) buradan hareketle, Yer Altının Dev Kanatları Projesi’ni hazırladı. Proje kapsamında ilgi gruplarının ve yerel halkın konu hakkında kapasite artırımının sağlanmasını, yarasaların yaşam alanlarının belirlenmesini ve karar vericiler düzeyinde koruma tedbirlerinin alınması doğrultusunda çalışmaların gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

    Projenin başlangıcından bu yana, İstanbul ve İzmir’de ortak hareket etmek gayesiyle proje tanıtım toplantıları gerçekleştirilerek, Türkiye’nin farklı illerinde bulunan mağaracılık faaliyetleri yürüten STK temsilcilerinin bir araya gelmeleri sağlandı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu